Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Primăria Suceava se dotează cu instalaţie automată de detectare a incendiilor

cl suceava3Municipalitatea suceveană vrea să prevină eventualele incendii din incinta celor două sedii -cel central de lângă stadionul Areni, dar și la cel din Burdujeni. Consiliul Local a aprobat, joi, alocarea sumei de 80.000 de lei  pentru  dotarea cu sisteme moderne de detectare, alarmare, avertizare și semnalizare a începuturilor de  incendiu și sisteme  de siguranță. Reglementări legale în vigoare încă din anul 2007 prevăd că autorităţile administraţiei publice centrale şi locale sunt obligate să introducă sistemul operativ de observare şi anunţare a incendiilor, însă, până în prezent, autorităţile din reşedinţa de judeţ nu s-au conformat acestui imperativ.
like-facebookDeocamdată nu se știe firma care va efectua această lucrare dar dat fiind faptul că suma nu este foarte mare, acestă lucrare ar putea fi dată  prin încredințare direct.  Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că aceste dotări sunt mai mult decât necesare, având în vedere existența birourilor, casieriilor, registraturii, precum și numărului important de personal și de aflux a populației. Investiția se va realiza în maxim 3 luni.  
Sistemul va fi compus din centrala adresabilă de detecţie şi semnalare, detectoare analogice automate de fum şi temperatură, detectoare analogice neautomate, precum butoanele de alarmare, sirene de alarmare şi module de intrare-ieşire.
În Primăria din Suceava vor fi puse  pe cele 7 niveluri ale sediului central al Primăriei 103 detectoare de fum, un detector de temperatură, 17 -butoane acționare manuală incendiu și 21-  sirene optoacustice de interior și de exterior în timp ce în  sediul din Burdujeni vor fi amplasare  29 – detectoare de fum, 2- butoane acționare incendiu și 3- sirene de alarmare.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*