Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Doi indivizi cercetaţi pentru tâlhărie

politie-accident-300x198Doi indivizi sunt cercetaţi de poliţişti pentru tâlhărie. Este vorba despre un tânăr de 26 de ani şi un minor de 17 ani. Pe 16 februarie, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de o minoră 13 ani, localnică, cu privire la faptul că în timp ce se deplasa  spre domiciliu pe o alee neamenajată care  face trecerea spre str. Curtea Domnească din localitate, a fost acostată de o persoană necunoscută care i-a luat telefonul mobil în valoare de circa 800 lei. Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 17:40,  minora după terminarea orelor de curs, s-a deplasat o alee neamenajată care  face trecerea din  str. Curtea Domnească spre staţia  „22 Decembrie”.

like-facebookÎn timp ce reclamanta finaliza o convorbire telefonică şi încerca să pună telefonul în buzunar, o persoană necunoscută care venea din sens opus, a îmbrâncit-o, moment în care reclamanta  care avea telefonul în mână l-a scăpat pe jos, iar autorul l-a luat şi a fugit.

Ulterior, pe 23 februarie, ora 19.45, un bărbat din comuna Moara a sesizat faptul că în jurul orei 19.30, fiului său, de 15 ani, din aceeaşi localitate, i-a fost sustras un portofel şi un telefon mobil, în timp ce se întorcea de la școală. Din verificările efectuate a rezultat că  minorul, în jurul orei 19.00, a ieșit de la școală și s-a îndreptat spre reședința sa din mun. Suceava, fiind însoțit de un alt coleg de aceeaşi vârstă, din comuna Rădăşeni. Odată ajunși pe str. Aleea Nucului, au fost ajunși din spate de doi tineri, care, folosind ameninţări, i-au sustras minorului, din buzunarul pantalonilor, portofelul și telefonul mobil.

Valoarea prejudiciului cauzat a fost de circa 500 lei, reprezentând contravaloarea telefonului și a portofelului sustras.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată, cercetările fiind continuate de B.I.C. Suceava,  în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Miercuri,  bărbatul de 26 de ani, din judeţul Iaşi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar minorul de 17 ani, din municipiul Suceava este cercetat pentru complicitate la  infracţiunea  de tâlhărie calificată.

fost prezentat instanţei de judecată, care a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, bărbatul fiind introdus în  arestul I.P.J. Suceava.

Minorul urmează să fie expertizat din punct de vedere neuropsihiatric şi în funcţie de rezultat se va dispune procedural.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*