Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Minerii de la Crucea ameninţă cu noi proteste. „Intrăm în mină cu neveste şi copii”

mineri crucea1 (1)Minerii de la Exploatarea Minieră Crucea ameninţă cu noi proteste. Ei susţin că vor intra în subterna cu neveste şi copii dacă va fi nevoie pentru că nu li se îndeplinesc cererile.

Nu mai putem răbda. Ne luăm soţiile, copiii şi intrăm în subteran până ne facem auziţi. Ni s-a promis că toate revendicările vor fi soluţionate. De la 1 martie, suntem hotărâţi să intrăm în subteran”, ne-a declarat unul dintre minerii revoltaţi.

like-facebookDe altfel, sindicaliştii au participat, marţi şi miercuri, la negocieri, la Bucureşti, dar, spun ei, nu au avut prea mult succes. Tocmai de aceea, potrivit preşedintelui de sindicat, Mugurel Huţuleac, autorităţile mai au la dispoziţie o zi, maxim două, altfel vor fi luate măsuri.

„Astăzi (n.r. miercuri) am avut o întrevedere cu domnul Liviu Pop, ministrul delegat, ieri  (n.r. marţi) şi cu domnul Gerea, ministrul de la Energie şi domnul Bogdan Huţu, deci din toate promisiunile nu prea s-au ţinut de cuvânt şi o să trebuiască prezentată situaţia colegilor care sunt acasă.  După ce vom prezenta toate discuţiile purtate cu cei de la Minister, Energie, Cartel Alfa, Dialog Social, colegii vor lua o decizie.La momentul actual termene mai sunt câte o zi, două maxim pentru fiecare minister în parte să avem un răspuns definitiv”, a declarat, pentru SuceavaNews, Huţuleac.

Minerii cer respectarea contractului colectiv de muncă, cu creşterea salariului în funcţie de inflaţie şi de creşterea salariului minim pe economie, respectarea grilei de salarizare pentru munca în subteran, acordarea a cinci salarii minime pe ramură la ieşirea la pensie, modificarea bazei de calcul a pensiei, creşterea alocaţiei de hrană de la 10 la 14 lei, acordarea de bilete de tratament, acordarea de premii de Ziua Minerului, Paşte şi Crăciun, în valoare totală de de 800 de lei, dar şi demisia conducerii sindicatului din companie, pe care o acuză că nu le-a reprezentat corect interesele.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*