Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

A găsit vinovații pentru ce i se întâmplă! Prefectul Sucevei, supărat pe ziariști

prefectul florin sinescuPrefectul județului Suceava, Florin Sinescu, s-a supărat pe jurnaliști. Luni, reprezentantul Guvernului în teritoriu a impus jandarmilor de la intrarea în Instituția prefectului să nu lase ziariștii să urce la etajul al II-lea, acolo unde își au birourile Instituția Prefectului.
Sarcina sa către jandarmi a fost clară, iar reacția oamenilor legii pe măsură: „Prefectul nu vrea să vorbească cu ziariștii astăzi. Nu aveți voie să urcați la etajul al II”-lea”.
like-facebookPrefectul a căutat astfel să găsească țapul ispășitor pentru ceea ce i se întâmplă lui. În loc să își facă analiza propriei activități, prefectul instituie noi reguli în relația cu presa.
Nu este pentru prima dată când prefectul Sucevei le interzice jurnaliștilor să urce în Prefectură.
Vineri, când procurorii anticorupție au făcut percheziții la locuința acestuia, la două birouri de la Compartimentul Juridic și la biroul prefectului, iar apoi Sinescu a fost dus de oamenii legii  la sediul DNA pentru audieri, însă nu înainte de a da ordin jandarmilor ca jurnalistii să nu urce la etaj.
Sinescu a fost reținut vineri de procurorii DNA pentru  5 infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, dintre care una în formă continuată, conflict de interese, – uzurparea funcției și uz de fals, iar primarul comunei Brodina Vasile Melean: pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite şi conflict de interese.
Ambii au fost însă sâmbătă puși în libertate,sub control judiciar. Procurorii DNA au făcut recurs urmând ca acesta să se judece la Curtea de Apel Suceava,cel mai probabil,marți, 24 februarie.
Sinescu s-a prezentat luni dimineață la serviciu însă a preferat să stea departe de ochii ziariștilor. 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*