Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Senatorul Ovidiu Donţu propune ca de Bobotează să fie zi liberă

dontuSenatorul PSD Ovidiu Donţu propune, într-un proiect de lege, ca ziua de 6 ianuarie, de Bobotează, să fie zi în care nu se lucrează, el argumentând că oamenii trebuie să poată participa la slujba de Botezul Domnului, una dintre cele mai importante sărbători.
like-facebookDonţu propune ca ziua de 6 ianuarie să fie considerată sărbătoare legală şi zi liberă, alături de celelalte zile de 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 mai, prima şi a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie- Sfântul Apostol Andrei, 1 decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun şi cele două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale ale cultelor religioase altele decât cele creştine.
Sărbătoarea Botezului Domnului – Boboteaza sau Epifania- este una dintre cele mai importante sărbători religioase de peste an, prăznuită în data de 6 ianuarie de către cei care sunt ortodocşi, catolici, precum şi de penticostali”, a apreciat senatorul PSD adăugând că 93,28% din populaţie este cu religii declarate.
Donţu mai spune că în anul 2015, la fel ca şi în 2013 şi 2014, salariaţii s-au bucurat de 8 zile libere legale, care au fost în timpul săptămânii.
Proiectul a fost depus la Senat în 19 februarie şi se află în consultare publică.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*