Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

FOTO & VIDEO! Biserică monument istoric, cuprinsă de flăcări. Vezi ce a ars!

incendiu biserica poiana stampei (9)Un incendiu uriaş a cuprins, miercuri, biserica din lemn din comuna Poiana Stampei. Potrivit generalului de brigadă Ion Burlui, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, nu mai puţin de opt echipaje de pompieri au luptat pentru stingerea flăcărilor şi încearcă să scoată bunuri din interior.

like-facebookLa sosirea pompierilor ardea acoperişul bisericii ortodoxe din secolul XIX-lea, pe o suprafaţă de 300 de mp, dar şi interiorul locaşului de cult.

Catapeteasma bisericii a ars, focul ajungând până la altar. Biserica fusese reabilitată, fusese curăţată pictura, a fost refăcută pardoseala, cu beton, a fost pusă centrală termică şi pe 26 iulie urma să fie sfinţintă.

VEZI AICI VIDEO!

Se pare că incendiul a pornit de la altarul bisericii, dar pompierii urmează să stabilească exact de la ce a pornit.

Biserica cu hramul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil a fost construită din lemn, între 1883 şi 1885, cu aprobarea imperială a lui Francisc Iosif I şi este considerată monument istoric. Catapeteasma a fost pictată de pictorul bucovinean Epaminonda Bucevschi.

Este prima biserică din ţara noastră care a fost construită în cinstea unei ceremonii religioase, a unei cununii a lui Rudolf şi Ştefania. Aveam în sfânta noastră biserică trei mari policandre de la Carol I rămase şi care s-au distrus în totalitate datorită acestui incendiu”, a declarat preotul paroh Dragomir Şbanca.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Biserica distrusă de foc, din Poiana Stampei, reconstruită cu bani din donații | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*