Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

Primar obligat la plata unor daune compensatorii de peste 21.000 de lei. Vezi pentru ce!

baniPrimarul comunei Horodnic de Sus, Gheorghe Sbiera, a fost obligat de Judecătoria Rădăuţi la plata unor daune compensatorii în valoare de 21.300 de lei. Aceste daune sunt calculate pentru perioada 11 februarie – 23 aprilie 2014, ceea ce înseamnă că pentru fiecare dintre cele 71 de zile din intervalul menţionat primarul trebuie să achite câte 300 de lei. Între timp, Gheorghe Sbiera a declarat apel, iar dosarul a fost trimis la Tribunalul Suceava.

like-facebookPrimarul din Horodnic de Sus a ajuns în situaţia de a fi obligat la plata de daune compensatorii pentru că nu a pus în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă. Prin respectiva hotărâre, Gheorghe Sbiera fusese  obligat să întocmească documentaţia necesară eliberării titlului de proprietate pentru o suprafaţă de 2,88 hectare de teren deţinută de Mihaela Cojocar.

Instanţele de judecată pe mâna cărora au trecut dosarele au considerat îndreptăţite cererile formulate de Mihaela Cojocar.

De exemplu, într-o soluţie a Judecătoriei Rădăuţi din septembrie 2013, magistratul de caz a concluzionat că primarul din Horodnic de Sus se sustrage cu bună ştiinţă de la punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti.

Pentru că nu s-a identificat imposibilitatea onorării atribuţiilor, instanţa conchide că se refuză în mod culpabil executarea obligaţiei, aşa încât pretenţia de condamnare la plata de daune cominatorii este întemeiată”, se arată în motivarea judecătorilor.

Aceste daune cominatorii au fost fixate la 300 lei/zi, iar pentru a putea recupera aceşti bani Mihaela Cojocar a apelat din nou la justiţie, solicitând transformarea în daune compensatorii, ceea ce s-a şi întâmplat într-o primă fază, dosarul fiind în căile de atac.

 

Primar Horodnic de Sus: „Doamna nu are nevoie de teren, ci de banii mei”

Contactat telefonic, Gheorghe Sbiera a recunoscut că nu a pus în aplicare hotărârea judecătorească privind emiterea titlului de proprietate, dar a precizat că totul se datorează proprietarului de drept al terenului.

Când am chemat-o să vină la măsurători nu a venit, iar când a venit ea nu s-au putut face actele pentru că nu avea cine să măsoare terenul. După părerea mea, doamna nu are nevoie de teren, ci de banii mei din daunele compensatorii”, a opinat primarul din Horodnic de Sus.

Totuşi, decizia Judecătoriei Rădăuţi, prin care a fost obligat la plata a peste 21.000 de lei, l-a descumpănit pe Gheorghe Sbiera, care a urgentat extrem de mult întocmirea documentaţiei care va fi trimisă Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava pentru rezolvarea unei situaţii care stagnează de ani de zile.

Merg eu personal prin sat să obţin semnăturile de bună vecinătate, iar până pe 5 februarie, când va sosi la noi reprezentantul Prefecturii Suceava, sper ca toate actele să fie finalizate. Noi vom depune la OCPI toate planurile parcelare care o privesc pe doamna Cojocar şi aceasta trebuie să plătească taxele aferente dacă va dori să obţină titlul de proprietate pentru cele aproximativ două hectare de teren, asta având în vedere că alte 0,68 hectare sunt încă în litigiu”, a explicat Gheorghe Sbiera.

Sursa: Monitorul de Suceava

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*