Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Deputatul Alexandru Băişanu susţine modificarea punctului de salarizare. El cere ca angajaţii să fie plătiţi după vechime şi calificare

baisanuPreședintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă că se impune necesitatea depunerii a  două noi proiecte de lege. Primul se referă la creșterea punctului de salarizare, iar al doilea la necesitatea introducerii  unor resurse financiare suplimentare ce pot echilibra bugetele locale, acesta din urmă putându-se aplica la noul Cod fiscal.
Potrivit lui Băișanu, în prezent există o discrepanță la nivel administrativ, la nivelul primăriilor și consiliilor locale, care scoate în evidență diferențe de salarizare  odată cu modificarea salariului minim pe economie care de la 1 ianuarie 2015 este de  1.050 de lei.
like-facebook „În 2009 salariul minim pe economie era în jur 700 de lei, anul trecut de circa 900 de lei, iar în prezent de 1.050 de lei,  iar la anul 1100. Problema este nu de ce va fi, ci de ce este în momentul de față.  Un angajat la Primărie din 2001 are un salariu care se calculează la bază de 796 de lei, dacă mâine cineva se angajează  la Primări cu 1050 lei  la bază. Iată că, un angajat de astăzi va avea un salariu mai mare decât un angajat din 2001. S-a modificat salariul minim pe economie și nu s-a modificat punctul de salarizare. Astfel că va trebui inițiată o nouă lege prin care să modificăm  punctul de salarizare pentru ca toți angajații, funcționari din administrațiile locale să se poată angaja de la aceeași bază, putând primi salarii diferențiate și funcție de vechime și funcție de calificare. În momentul de față, avem oameni cu calificare mai mică, cu vechime mai mică, care s-au angajat  mai târziu şi care au salarii mai mari decât oameni cu calificare mai mare, cu vechime mai multă care s-au angajat acum 3-4 ani. Este important să rezolvăm această situație. La momentul acesta, conform statisticilor naţionale, 60% din angajaţii administraţiilor publice locale şi judeţene au salariul minim pe economie. În momentul în care aceste creşterii de salariu minim vor ajunge la 1.100 de lei, în iunie, vom avea, 80% dintre angajaţii administraţiilor publice locale şi judeţene cu salariu minim”, a spus Băișanu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*