Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Directorii de şcoli, sfătuiţi de Inspectoratul Şcolar să facă demersuri la autorităţile locale pentru decontarea navetei profesorilor

profesoriConform ordonanţei privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a cuprinde în bugetele locale sumele necesare decontării navetei cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar:

like-facebookArt. 37. …   (2) Autoritatile administratiei publice locale au obligatia cuprinderii in bugetul local a sumelor destinate decontarii cheltuielilor pentru naveta la si de la locul de munca a cadrelor didactice si personalului didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar de stat, din unitatile de invatamant special si din centrele judetene de resurse si asistenta educationala, care nu dispun de locuinta in localitatea unde au postul. Finantarea acestor cheltuieli se va face din veniturile proprii ale bugetelor locale si din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale.

În acest sens, Inspectoratul Şcolar Suceava îi informează pe directorii unităţilor şcolare trebuie să facă demersurile necesare către autorităţile administraţiilor publice pentru cuprinderea în bugetele locale a sumelor destinate decontării navetei cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*