Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Miracol divin! O icoană a Maicii Domnului a rămas intactă în urma incendiului de la Arhiepiscopie

urmari incendiu seminar (59)O icoană a Maicii Domnului a rămas intactă în urma incendiului devastator care a mistuit, joi, sediul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi Seminatul Teologic.

Potrivit preotului Petru Crăciun, profesor la Seminarul Teologic din Suceava, care s-a aflat, vineri, între cei care au căutat printre  rămășițele din urma incendiului,  sute de  cărți religioase și de studii  au fost găsite arse aproape în totalitate sau parțial și ar putea fi folosite prin  reconstituirea parțială.

like-facebookFeţele bisericești au rămas tăcute când, după incendiul care a ars în totalitate imobilul, au găsit intactă Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni și alte două iconițe din argint aduse de la Muntele Athos. Tot intactă a fost găsită și o sculptură din piatră a  domnitorului  Ștefan cel Mare și Sfânt.

urmari incendiu seminar (58)E un semn de la Maica Domnului. Icoana Maicii Domnului a fost găsită intactă ceea ce ne dă de gândit. Este un semn divin de la bunul Dumnezeu”,  ne-a spus preotul Petru Crăciun.

Alături de preoți au venit să fie alături și foști elevi ai Seminarului Teologic, în prezent studenți la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Marius Onufrei, student în anul I la Teologie Pastorală,  a venit împreună cu alți doi colegi.

E un dezastru, nu am putut rămâne indiferenți și ne-am urcat în tren și am venit la Suceava. Am studiat la Seminarul Teologic și ne mândrim cu ce am făcut aici, cu profesorii și lecțiile de excepție pe care le-am primit. Nimeni nu se aștepta să se întâmple una ca asta”, ne-a spus Marius Onufrei. urmari incendiu seminar (18)


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Miracol divin! O icoană a Maicii Domnului a rămas intactă în urma incendiului de la Arhiepiscopie | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*