Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Accident la vânătoare! Un vânător a fost împuşcat mortal

vanatoareUn incident tragic a avut loc, duminică, pe raza satului Poiana Negrii, în zona Glicu. Un vânător de 54 de ani, Gheorghe Gâză, a fost împuşcat mortal de un alt vânător.

like-facebookLa faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Serviciului investigaţii criminale şi Serviciului arme explozivi substanţe periculoase Suceava, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care au constatat că la 29 decembrie 2014, A.J.V.P.S. Suceava – Clubul de Vânătoare Vatra Dornei, a eliberat autorizaţia de vânătoare colectivă pentru ziua de 02 ianuarie 2015, pentru fondul de vânătoare nr. 9 Negrișoara.

Duminică,  un bărbat de 32 de ani, fără acordul scris sau verbal al gestionarului fondului de vânătoare, a organizat o altă ședință pe același fond de vânătoare Negrişoara, având ca scop identificarea și capturarea unui mistreț rănit anterior.

Pe perioada vânătorii s-a reușit capturarea exemplarului de mistreț rănit la data de 02 ianuarie 2015 și totodată a avut loc un incident extrem de grav. Un vânător, de 33 ani, Claudiu Gheorghe R., din municipiul Vatra Dornei, l-a împușcat mortal pe un alt bărbat vânător, de 54 ani, din comuna Dorna Candrenilor, care a pătruns în zona de tragere. Totul a fost un accident, nefiind vorba de o împuşcătură intenţionată asupra vânătorului.

Cercetările au fost preluate de către procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, iar în cauză se vor efectua cercetările și se va dispune soluție procedurală.

Totodată la nivelul Poliției municipiului Vatra Dornei se vor efectua cercetări din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. de art. 42. alin 1 lit. a din Legea nr. 407/2006 (vânătoarea fără autorizație de vânătoare legală) și uz de armă fără drept, faptă  prev. și ped de art. 343 alin. 1 din Codul penal”, potrivit unui comunicat al IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Accident la vânătoare! Un vânător a fost împuşcat mortal | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*