Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

ISU Suceava a inaugurat două autoșenilate pentru intervenții

ISUEveniment important la ISU Suceava. Două autospeciale cu şenile pentru intervenţia pompierilor militari  în zone dificile au fost inaugurate și sfințite, marţi, la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Suceava. Cele două autovehicule, una achiziţionată cu sprijinul afaceristului sucevean Florin Andronic  şi cealaltă cu sprijinul  Fundaţiei pentru SMURD vor deservi două zone cu risc de înzăpeziri majore,  Suceava-Fălticeni şi Rădăuţi –Siret.
Andronic a venit la sediul ISU însoțit de cei doi copii. El a primit de la șeful Inspectoratului  Județean pentru Situații de Urgență o diplomă de excelenţă şi casca de pompier.
Burlui a precizat că respectiva cască îi aparține și este  din perioada  în care s-a aflat la conducerea IGSU,  subliniind că măcar  unul dintre cei doi băieţi  este posibil să  îndrăgească  profesia de pompier.
 ISU1Burlui a declarat că  omul de afaceri  s-a oferit să doneze suma de 60 500 de lei pentru a  îmbunătăţi activităţii ISU. Tot acesta a mai donat încă 12 000 de lei pentru achiziţionarea de echipament destinat SMURD. Diferența de  bani până la 200 000 de lei cât a costat una dintre autospecialele cu şenile a fost acordat de Fundaţia pentru SMURD, iar cea de a doua autoşenilată a fost achiziţionată prin programul EuroNest 2007-2013.
 La rândul său, Florin  Andronic a spus că a recurs la acest gest pentru a sensibiliza alţi oameni de afaceri să ofere ceva comunităţii în care trăiesc. El a amintit că banii donați provin din impozitul pe profit și a ținut în mod special să mulțumească echipei sale, pentru că a reuşit să realizeze aceasta.
Suceveanul a subliniat că atunci când un om are nevoie să fie salvat sună la numărul unic de urgenţă 112, iar echipajele intervin în caz de urgenţă. Mai mult, el a susținut că a  fost martor la intervenţia echipajelor SMURD în cazul unui accident rutier şi  a rămas surprins de profesionalismul acestora.ISU2

like-facebook


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*