Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Incredibil! Cum a reuşit angajatul unei bănci din Vatra Dornei să fure din conturile clienţilor peste 34.000 de lei!

bancomatŞi-a folosit cunoştinţele bancare într-un scop total neortodox. Angajatul unei bănci din Vatra Dornei a stors peste 34.000 de lei din conturile clienţilor.

Potrivit procurorilor suceveni, Bogdan Vasile Gheorghievici  a lucrat la agenția BRD din Vatra Dornei în calitate de consilier clientelă persoane fizice în perioada iulie 2010 – noiembrie 2011 şi, astfel, avea acces la banii pe care îi administra în numele clienţilor băncii și putea acorda credite bancare persoanelor fizice. Profitând de aceste lucruri, omul a transferat diferite sume de bani din conturile clienţilor care solicitau rambursarea anticipată a creditelor sau din conturile clienţilor cărora le erau aprobate credite, în conturile altor clienţi (pentru care deţinea carduri bancare ce îi erau predate de posesori pentru a fi distruse sau carduri eliberate pe numele diferiţilor clienţi fără cunoştinţa acestora).

Practic, Gheorghievici a întocmit în fals ordine de plată, iar apoi sumele de bani le-a retras fără drept de la ATM – uri, folosind în acest scop carduri bancare emise pe numele unor clienţi ai băncii, fără a avea acceptul titularilor. Nu mai puţin de 41 de retrageri a efectuat angajatul băncii, însușindu-și pe nedrept de 34.330 lei și a efectuat în perioada decembrie 2010 – septembrie 2011 un număr de 34 transferuri, folosindu-se de 34 de ordine de plată pe care le-a falsificat.

În plus, a mai întocmit în fals un număr de nouă cereri de subscriere produse şi servicii – persoane fizice, în baza cărora a obţinut carduri pe numele unor clienţi. În total, bărbatul a realizat un număr de 43 de acte materiale ale infracţiunii de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, respectiv 34 de ordine de plată şi nouă „cereri de subscriere produse şi servicii – persoane fizice”.

Instanta de judecată a fost sesizată cu privire la necesitatea anulării celor 43 de acte false, dosarul bărbatului fiind înaintat spre soluţionare Judecătoriei Vatra Dornei.

Gheorghievici a fost trimis în judecată pentru delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*