Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Accident de muncă! Muncitor rănit după ce a fost prins sub un zid

pompieri2Un bărbat a fost prins sub un zid în timp ce se afla la serviciu. Ioan G., angajat ca muncitor necalificat, a fost de urgenţă la Spitalul Judeţean Suceava.
Dumitru H., administratorul societăţii din Gălăneşti, la care lucrează suceveanul, a sunat la 112, sâmbătă,  după ce a avut loc accidentul de muncă.   Se pare că, în timpul programului de lucru, în jurul orei 08.00, Valeriu S. și Ioan G., angajați ca muncitori necalificați,  au fost trimiși într-o hală din curtea firmei, pentru a dărâma niște pereți din cărămidă. Cei doi muncitori necalificați nu au fost echipați corespunzător, deoarece, de obicei, aceștia prestau activități de prelucrare a lemnului.

like-facebookÎn jurul orei 10.30, cei doi muncitori spărgeau cu un picamer baza peretelui pe care trebuiau să îl dărâme. La un moment dat peretele s-a desprins de pe stâlpul din beton de care era prins, în partea laterală și în partea superioară. Când au observat acest lucru cei doi muncitori au încercat să se dea în spate, însă Ioan G, din comuna Muşeniţa, s-a împiedicat de o cărămidă, iar peretele a căzut peste acesta, fiind prins sub zid de la bazin în jos. La fața locului s-a prezentat un echipaj  SMURD Rădăuți care a transportat victima la Spitalul Municipal Rădăuți, ulterior acesta fiind transportat la Spitalul Județean Suceava.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și vătămare corporală din culpă, cercetările urmând a  fi continuate de agenţii Postului de Poliție Gălănești”, susţin reprezentanţii Poliţiei.

De asemenea, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava face verificări în acest caz.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*