Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Echipamente pentru studenţii Facultăţii de Silvicultură de la USV oferite de Holzindustrie Schweighofer

facultatea de electrica si ingineria calculatoarelor USVÎn toamna acestui an, Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” a reușit să atragă sprijinul unui important agent economic din județul Suceava, SC Holzindustrie Schweighofer SRL.

like-facebookCompania a oferit cu titlu de sponsorizare 3 noi echipamente, îmbogățind astfel baza materială de care studenții pot beneficia în lucrările de cercetare desfășurate în cadrul Laboratorului de Biometrie Forestieră. Este vorba despre Criterion RD 1000/85-210, echipament utilizat pentru măsurarea cu precizie a înălțimilor arborilor și, mai ales, a diametrelor trunchiurilor arborilor; TruPulse 360R utilizat la măsurarea distanței și a unghiurilor orizontale și verticale, contribuind astfel la poziționarea arborilor în suprafețele de probă; și  Trimble Juno 3D Handheld, un echipament GPS de înaltă precizie, care oferă rezultate foarte bune sub coronamentul pădurii, și care are capacitatea de a lucra în tandem cu cele două echipamente sus-menționate. Valoarea totală a echipamentelor sponsorizate este de peste 17.000 lei.

Activitatea de bază a Laboratorului de Biometrie Forestieră constă în folosirea tuturor modalităților de evaluare a componentelor biometrice ale arborilor și arboretelor şi a celor mai importante metode de cuantificare a modului de organizare și funcționare a ecosistemelor forestiere.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*