Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

FOTO Mii de suceveni au rezistat frigului şi au asistat la manifestările de Ziua Naţională a României

ziua nationala a romaniei 2014 (106)Paradă militară fastuoasă  la Suceava. Câteva mii de suceveni au asistat, luni, de Ziua Naţională a României, la parada militară ce s-a desfășurat pe Bulevardul Ana Ipătescu, în municipiul Suceava.
La -6 grade Celsius , cu mic,  cu mare, sucevenii din municipiul reședință de județ, dar și din împrejurimi, au venit să sărbătorească Ziua Națională a României. La parada militară au participat 300 de  militari  de la toate structurile din județ, dar și de la Bistrița.
like-facebookEste vorba de  poliţişti, pompieri, jandarmi şi 32 de echipamente cu tehnică, aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Inspectoratului de PoliţieJudeţean Suceava, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava şi Direcţiei Judeţene de Informaţii Suceava. Cei mai entuziasmați au fost copiii, mulți dintre ei având pentru prima oară în față  tancuri, mașini ale Poliției de Frontieră, autospeciale ale pompierilor militari sau SMURD, câini de dresaj ale poliției de frontieră, mașini ale Jandarmeriei, luptători antitero ai SRI.
Consiliul Județean a împărțit calendare pe anul 2015  inscripționate și  cu programul manifestărilor, dar și stegulețe.
ziua nationala a romaniei 2014 (2)Ziua Națională a României a debutat în cimitirul Pacea cu un ceremonial religios și militar după care a urmat  mult așteptata paradă militară care a încântat publicul numeros de toate vârstele. Au fost prezenţi prefectul Sucevei, Florin Sinescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, primarul Sucevei, Ion Lungu, parlamentarii Ovidiu Donțu și Neculai Bereanu, viceprimarii Gavril Vârvara și Ovidiu Doroftei, deputatul Alexandru Băișanu, dar și tabăra  democrat liberală din care au făcut parte senatorul Gheorghe Flutur, deputatul Ioan Bălan şi şefi de instituţii sucevene.
Democrat liberalii au purtat ca și anul trecut eșarfe tricolore, în timp ce oficialii de la Instituția Prefectului, Consiliului Județean și Primăriei au purtat simbolic puțină panglică tricoloră.
 Prefectul, președintele CJ și primarul Sucevei au vorbit despre semnificația zilei de 1 decembrie, le-au  adresat mulțumiri sucevenilor și le-au urat „La mulți ani!”.
Ca în fiecare an instituțiile militare foarte bine reprezentate de cadrele active, dar și ce de cele în rezervă.
Tehnica militară a fost expusă  aproximativ o  oră  în faţa Palatului Administrativ unde sucevenii au putut să facă poze și să vorbească cu militarii.
Ca un element de noutate, la parada militară din acest an, au participat două plutoane ale Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, care au defilat în ţinută istorică, din primul şi din cel de-al doilea Război Mondial. Miltarii au atras atenția publicului amintindu-le de filmele istorice pe care le-au văzut pe micile ecrane sau la televizor,de lecțiile de istorie sau de amintirile de război ale celor care au trăit acele momente.  În timpul paradei, aparate de zbor de la „Bucovina Fly Club” , purtând un steag uriaș, au survolat centrul Sucevei.
Cu stegulețul în mână, sucevenii au îndurat frigul, dar au stat să vadă parada militară. Mulți au spus că vremea chiar dacă nu a fost atât de frumoasă ca anul trecut, e mult mai bine decât să fi nins sau plouat cum s-a întâmplat în sudul țării.
Am venit pentru prima oară la paradă. Am văzut tancuri, mașini și avioane pe cer cu stegaul României. A fost foarte frumos”, ne-a spus unui dintre copiii prezenţi la paradă.
Sunt și părinți care au venit special să-și vadă copii îmbrăcați în uniforma militară.
„Am venit să îmi văd fiul care este elev în clasa a IX a la Colegiul Militar Ștefan cel Mare din Câmpulung Moldovenesc”,  ne-a spus un sucevean.
La mulți ani tuturor  românilor! La mulți ani, suceveni!

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*