Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Comercianţi şi proprietari de spaţii din Rădăuţi prezenţi la şedinţa de Consiliu Local

sedinta cl radautiȘedință de consiliu local  în Rădăuți cu  public format din comercianți și proprietari  de spații. Vineri, de Ziua Unirii Bucovinei cu patria mamă, reuniunea a fost prezidată de consilierul independent Traian Andronachi.
Ședinta a început în vervă, cu public numeros, reprezentând majoritatea comercianților și proprietarilor care au spații în care desfășoară activitati economice, spații care se află amplasate de o parte și de alta a zonei pietonale din oraș.
like-facebook Aceștia au decis să vină la ședință  pentru a-și spune păsurile  în legătură cu nevoile lor.
Fără a se opune, președintele de ședință, Traian Andronache, le-a dat cuvântul, iar cei prezenți le-au  ascultat punctul lor de vedere.
Oamenii erau îndreptăţiţi să fie revoltaţi având în vedere că actuala conducere a Primăriei Rădăuți a hotărât ca, în fața spatiilor lor, să  fie  amplasate căsuţele în care se vor comercializa anumite produse specifice târgului de Crăciun. Problema cea mai mare era legată de faptul că această hotărâre nu se baza pe vreo hotărâre de Consiliu Local, ci pe pura dispoziție a Primarului.
I-am adus la cunoștință  domnului împuternicit primar că a uitat, se pare, vremea în care lupta împotriva nedreptăților și ilegalităților comise de cel pe care atât de aprigîl critica și împotriva căruia a formulat  plângeri..așa cum am mai făcut-o de altfel de ceva vreme, fapt care a nemultumit … Mult mai tare însă a nemultumit poziția mea atunci când am încercat să aduc la cunostinta tuturor colegilor consilieri faptul ca odata cu preluarea drepturilor aferente calității de primar sunt preluate si obligatiile asa cum spune de altfel si OUG 68/2014 si anume faptul ca primarul in functie nu poate vota proiectele de hotărâre pe care tot domnia sa le initiază … Chestiune de altfel lămurită si de alte legi in materie (161/2003, 215/2001 samd)”, a spus Andonachi după reuniunea deliberativului local. În opinia sa, acest  aspect a nemulțumit total mai ales pe susținătorii domnului primar .
,, Atât de mult incât a provocat un val de afirmatii defaimatoarela adresa persoanei mele ( Habar n-ai ce vorbești, vorbești ca sa nu adormi, ce, știi tu legile? Te bagi in seamă – dl. Maerean , dl. Sticleț si alții )…afirmații care m-au determinat sa renunț la funcția de președinte de sedinta, lăsandu-I efectiv pe cei mai capabili dintre ei, pe cei care cred că pot mai mult și mai bine, să conducă ședința … Si pentru că tot e în uzuala expresia, am preferat să pierd calitatea de preşedinte de ședinta “decât să fiu marlan”, a mai spus Andronachi.
Tot în cadrul ședinței a fost adoptată conferirea titlului de cetatean de onoare domnului profesor Petru Bejinariu, ca apreciere pentru munca pe care a depus-o de-a lungul timpului pentru construirea și promovarea valorilor bucovinene. 

Loading...

loading...

1 Comentariu

  1. Sorin says:

    Of of of , lumea s-a saturat de acesti netrebnici care conduc la ora actuala administratia locala ….. Nu se mai poate ….fac doar pentru ei ..nimic pentru oras , pentru cetateni…..! In curand vom scapa de ei …. Avem nevoie de tineri in administratia locala …….persoane noi …cu spirit civic…. cu spirit de echipa …

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*