Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Clădiri din municipiul Suceava, în pericol în caz de cutremur

bulina_rosieMai multe clădiri din municipiul Suceava sunt în pericol în cazul unui cutremur puternic de magnitatudinea celui produs în Vrancea, care a fost resimţit, sâmbătă seară, şi în judeţul Suceava.

like-facebookClădirile cu risc seismic au probleme mari la structura de rezistenţă cum sunt şapte blocuri de pe străzile Samuil Isopescu, Ştefan cel Mare, Ciprian Porumbescu, Alexandru cel Bun, Zimbrului, Mărăşeşti. În pericol este şi blocul de garsoniere aflat vizavi de Colegiul Mihai Eminescu şi blocul de garsoniere Zimbru, dar, de asemenea, în pericol se află și blocurile de nefamiliști din zona Gării Burdujeni  însă nu se știe din ce motive acestea nu mai figurează pe lista imobilellor cu  probleme la structura de rezistenţă, deși nu au fost făcute reabilitări la fundații.

Pentru a  nu speria proprietarii, autoritățile susțin că  aceste clădiri au fost încadrate în clase inferioare de risc seismic, nefiind vorba de imobile cu buline roşii.
De asemenea, conducerea Primăriei susține nu se poate implica în lucrări de consolidare, deoarece răspunderea totală revine  proprietarilor, care, la rândul lor, susţin că nu îşi permit astfel de lucrări.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*