Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Ajutor pentru o familie cu şapte copii, a cărei casă a fost distrusă de un incendiu

copiiReprezentanții  Federației Patronale a  Întreprinderilor  Mici și Mijlocii Suceava au aflat de un  caz social deosebit din  satul Lupcina-comuna Ulma şi  s-au mobilizat făcând demersurile  necesare pentru a veni în sprijinul acestei familii atât de încercate în prag de iarnă. Povestea familiei este presărată cu momente grele. Casa le-a fost mistuită de un incendiu ce  i-a lăsat pe drumuri.
Nemaiputând vedea suferința copiilor, mama acestora a avut o tentativă de suicid.  
copii2Femeia, în vârstă de 35 de ani, a ajuns săptămâna trecută în stare gravă la Spitalul Judeţean Suceava, cu ambulanţa, prin transfer de la Spitalul municipal Rădăuţi, după ce din dorinţa clară de a muri, a înghiţit 40 de pastile de paracetamol. Medicii au făcut tot posibilul pentru a o salva chiar dacă a existat riscul unei hepatite toxice acute. Pentru că nu era asigurată şi pentru că a ajuns în spital ca urmare a unui act voluntar, femeia va trebui acum să plătească spitalizarea pentru opt zile, familia neavând nici un venit decât alocaţiile copiilor.like-facebook
Parohia din comună, Primăria şi agenţii economici din zonă, toţi pun mână de la mână pentru construcţia unei case. Sapte copii dorm într-un grajd. Cei 7 copii minori, din cauza lipsurilor, au abandonat școala și muncesc cu ziua pe ude apucă pentru o bucățică de pâine.  Nu le-a rămas decât speranța în Dumnezeu și în ajutorul oamenilor cu suflet mare. Președintele Federației Patronale a  Întreprinderilor  Mici și Mijlocii Suceava, Liliana Agheorghicesei a declarat că greu de crezut că în anul 2014, acești oameni trăiesc în asemenea condiții inumane.
„Federația IMM  Suceava s-a implicat și în acest caz social deosebit,  cu dorința de a schimba viața acestei familii de la deznădejde la speranță și de a readuce zâmbetul  și bucuria pe chipul copiilor.Sprijinul a constat în acordarea de alimente, articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, pături, plăpumioare, lenjerii, jucării, cât și produse igienico-sanitare.S.C. Coneltex,Carpatis ,Lust Expert. Petrescu-Pan -sunt doar câțiva din agenții economici care au vrut să aducă un zâmbet pe fețele copiilor”, a declarat Agherghicesei.casa copii3
Familia şi-a pierdut toată agoniseala într-un incendiu, în luna august a anului trecut, şi de atunci au început toate problemele. Micuţii sunt la mila vecinilor, iar pentru o bucată de pâine muncesc pe unde apucă chiar dacă toţi sunt încă minori. Aşa cum povestesc vecinii, copiii sunt sfioşi şi respectuoşi şi trebuie să muncească pentru a merge la şcoală.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*