Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Unul dintre cei mai mari proprietari de pădure din judeţ se războieşte în instanţă cu o Primărie

padure furt lemneUn  bucureștean revendică peste 3000 de ha de teren în comuna Râșca  după ce a fost pus în posesie pe raza localității Preutești. Vlad Opran este unul din cei mai mari proprietari de pădure de pe raza localităților  Baia, Cornu Luncii şi Râşca unde are  deja în proprietate 3.200 de hectare de pădure. El a deschis un proces la Judecătoria Fălticeni în care arată că doreste să renunte la amplasamentele de pe raza comunei Preuteşti şi să le ia pe raza comunei Râşca.
like-facebookPotrivit unei întâmpinări adresate instanței fălticenene,  Comisia Locală de Fond funciar a comunei Râșca arară că prin această soliciare a lui Vlad Opran se încalcă  dreptul de proprietate al unor cetăţeni din satul Slătioara, comuna Râşca. Bucureșteanul argumentează că acela este vechiul amplasament, însă  fără a avea dovezi concrete.
 
La adresa Judecatoriei Falticeni din data de 21.10.2014 , prin care se solicita documentatia pe care  Comisia locala de fond funciar  Rasca, a inaintat-o Comisiei Judetene, pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor Suceava , vizand propunerea de reconstituire a dreptului de proprietate  pe un alt amplasament al terenului in cauza si pentru care s-a emis Hotararea Comisiei Judetene Suceava nr. 2155/22.06.2006 pentru petentul Opran Vlad , contestatiile depuse impotriva acestei propuneri si dovada de comunicare a solutiei data acestor contestatii , va comunicam urmatoarele:
-prin Hotararea Comisiei Judetene Suceava nr. 2155/22.06.2006, s-a validat suprafata de teren de 52,93 ha pe raza com. Preutesti, jud. Suceava .Propunerea de punere in posesie a facut-o Directia Silvica Suceava , care preda amplasamentul Comisiei locale de fond funciar Preutesti. Punerea in posesie s-a facut la data de 28.08.2006 , conform fisei proces verbal de punere in posesie 4262/28.08.2006. Hotararea mai sus mentionata a fost comunicata petentului cat si Comisiei locale Preutesti .  In arhiva Comisiei locale de fond funciar Rasca, nu exista documentatia care a stat la baza emieterii Hotararii  Comisiei Judetene Suceava nr. 2155/22.06.2006, de asemeni nu exista nici o nota de inaintare a unor propuneri de reconstituire pe un alt amplasament  pe raza com Rasca,nu exista nici o contestatie inregistrata pe numele petentului Opran Vlad , cu privire la Hotararea  Comisiei Judetene Suceava nr. 2155/22.06.2006”,  se arată în întâmpinare.
 
Comisia susține că răspuns la aceste întrebări se  pot  da de către  Comisia de fond funciar Preuteşti.
Aratam ca petentul in mod nejustificat , doreste sa renunte la amplasamentele de pe raza com Preutesti , jud. Suceava si sa le ia pe raza com Rasca , incalcand dreptul de proprietate al unor cetateni din satul Slatioara , com Rasca , argumentand ca acela este vechiul amplasament ( fara dovezi concrete). Petenul este pus in posesie , cu intreaga suprafata solicitata respectiv de 3016,10 ha , ramanand  o mica diferenta care se datoreaza erorilor de masuratori , de la o amenajare la alta”, mai arată reprezentanții comisiei din Râșca.

Loading...

loading...

3 Comentarii

  1. Stefan cel Mare says:

    Securistul aista bucurestean ne-o luat padurile, raurile si fiinta ! Unde este tu, Ceasusescule, sa-ti iei padurile inapoi si vanatoarea sa o faci cum stiai tu asa de bine , cand impuscai tot ce misca ? Unde sunteti voi, cei de la RNP( dom. Sef de ocol. Negura si echipa lui, etyc., sa mai faceti in continuare din padure de brad padure rarauta de carpen si din desis poteca pentru tovarasii ce ne conduc si acum ? De ce nu veniti sa faceti ce vreti voi? Si ce-i cu politica aista liberala, de vrea sa ne bage in UE, in secolul XXI? Si de ce s-au restituit padurile daca urmasii proprietarilor au acte si- si gospodaresc legal padurile? Si ce daca aduc locuri de munca, si mai da si cate o danie? Este bine asta? Nu este!

    Răspunde
  2. vlad opran says:

    Prin comentariul de mai este autorul respectiv isi bate joc de falsele valori ce au invadat pana si zona minunata a Bucovinei! Aici pare a fi alta tara decat Vechiul Regat. Ar fi corect sa nu apara vesti ce nu concorda cu realitatea : la data aparitiei stitgii comentate se incheiase ligiul prin emiterea sent 621/2015 -vezi datle acestui dosar pe dosare ecis : a fost obligata Comisia Locala Rasca sa -l puna in posesie pe reclamant cu 10 parcele de teren. Reclamantul a inaintat cerere la Comisia locala Rasca spre a-i fi date parcelele libere, si cele eventual ocupate, sa-i fie date pe alte amplasamente. Comisia locala Rasca refuza sa dea insa ascultare sent 621/2015 si pana la 28 02 2018!

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Unul dintre cei mai mari proprietari de pădure din județ, învins în instanță | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*