Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

FOTO Meci de fotbal între profesorii de la Universitatea Ştefan cel Mare şi cei de la Universitatea Yurii Fedkovici din Cernăuţi

fotbal usv5Sâmbătă, 15 noiembrie, pe terenul de sport cu gazon sintetic al Universității Naționale „Yurii Fedkovici” din Cernăuți (CHNU), a avut loc un nou meci amical de fotbal dintre echipa de cadre didactice a universității gazdă și cea a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV). Devenite tradiționale deja, aceste competiții sportive dintre studenții și profesorii celor două universități partenere le-au oferit ocazia bucovinenilor din partea de sud și din cea de nord a Bucovinei să demonstreze de-a lungul timpului că iubesc sportul și că doresc să-și dovedească valoarea într-o întâlnire, fie ea și amicală.

like-facebookMeciul de sâmbătă dimineața început puțin după ora 11. Susţinută de o galerie destul de vocală, alcătuită preponderent din studenții din nordul Bucovinei, echipa profesorilor de la universitatea cernăuţeană a încercat să se impună pe fondul diferenței de vârstă, care părea să fie un atu al tinerelor cadre didactice nord-bucovinene. Totuși, și de această dată, experiența sucevenilor și-a spus cuvântul, primul gol fiind marcat de oaspeți. Deşi gazdele au reușit, după minute bune, să egaleze, la începutul reprizei a doua echipa universitarilor suceveni a stabilit rezultatul final: 1-2, sud-bucovinenii plecând neînfrânți de pe teren.

În a doua decadă a lunii decembrie, sucevenii vor primi vizita colegilor cernăuțeni, dornici să se revanșeze pentru înfrângerea suferită pe teren propriu.

Realizate în cadrul programului de cooperare dintre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea Națională „Yurii Fedkovici” din Cernăuți, aceste competiții sportive vor continua în primăvară cu meciurile de fotbal dintre echipele de studenți, contribuind la dezvoltarea colaborării dintre cele două comunități academice.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*