Joi 13 Iunie 2024, Actualizat 12:00 am

Mama unui bărbat de 38 de ani acuză că fiul ei a fost bătut de poliţişti în secţia de Poliţie din Rădăuţi

Politia-Radauti-800x600-500x375Lina Nicolaică, mama lui Florin Nicolaică, de 38 de ani, un rădăuţean aflat în Penitenciarul Botoşani, acuză că poliţiştii s-au purtat abuziv cu fiul ei şi i-au aplicat o corecţie fizică serioasă chiar în sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi. Conform plângerii înainte de Florin Nicolaică, “în data de 1 iulie 2014, la ora 20.00, doi agenţi rutieri de la Poliţia municipiului Rădăuţi au venit la mine acasă şi mi-au cerut să mă prezint la sediul poliţiei fără a mi se cere să suflu în etilotest, în locul în care am fost depistat.

like-facebookAm fost de acord să merg la sediul poliţiei cu maşina de serviciu a acestora. Când am ajuns la sediul poliţiei din Rădăuţi am fost dus în sala de aşteptare unde am fost imobilizat şi încătuşat cu mâinile la spate fără vreun motiv. Pentru că nu am suflat în etilotest, am fost dus la Spitalul din Rădăuţi, unde m-am trezit că unul dintre poliţişti i-a spus medicului  facă proces verbal pentru refuz de recoltare, fără ca eu să fi intrat în spital. Apoi am fost dus înapoi la poliţie, unde am rămas încătuşat în camera de aşteptare. La scurt timp, a venit inspectorul de poliţie Vlad Adrian M.,, care a început să mă provoace prin diferite ameninţări, umilindu-mă. Am cerut să îmi fie slăbite cătuşele însă Adrian M. m-a întrebat cine mă cred şi m-a lovit cu pumnul drept în bărbie, după care peste faţă. După cei doi pumni primiţi mi-am pierdut conştiinţa, trezindu-mă ulterior de la loviturile de picior pri-mite în coaste. După 10 minute de la bătaie, a intrat în cameră un alt poliţist, care după ce mi-a dat un pahar cu apă mi-a spus că dacă vorbesc despre cele întâmplate în acea seară ajung la puşcărie. Ulterior, fiind arestat, cu greu am ajuns la spital, unde medicii mi-au eliberat un certificat medico – legal care arăta că am nevoie de 17 – 18 zile de îngrijiri medicale”.
Lina Nicolaică, mama lui Florin Nicolaică, bărbatul care susţine că a fost bătut de poliţişti, nu înţelege de ce anchetatorii nu au putut face rost de înregistrările audio – video din sediul poliţiei, din seara cu pricina. Ea a depus o cerere la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava pentru a i se pune la dispoziţie aceste înregistrări, însă a primit un răspuns cum că perioada de stocare a celor şase camere de supraveghere este de maxim 18 zile, astfel că cererea femeii nu a putut fi îndeplinită.
Varianta poliţiştilor rădăuţeni
Varianta poliţiştilor rădăuţeni este diferită faţă de cea a familiei Nicolaică. Aceştia susţin că în data de 1 iulie 2014, agenţii din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi au fost anunţaţi despre faptul că un şofer are o atitudine agresivă în trafic şi provoacă scandal înjurând ceilalţi participanţi la trafic. Individul a fost găsit şi invitat la sediul subunităţii, unde poliţiştii l-au identificat ca fiind Florin Nicolaică, de 38 de ani, din Rădăuţi. La sediul poliţiei, acesta a fost pus să sufle în aparatul etilotest, însă a refuzat să se conformeze. In timp ce era dus spre Spitalul municipal Rădăuţi, pentru recoltarea de probe biologice, Nicolaică a devenit agresiv faţă de o altă persoană chemată la sediul poliţiei, dar şi faţă de poliţişti, lovind un agent de poliţie, motiv pentru care a fost imobilizat şi încătuşat.
La Spitalul din Rădăuţi, Florin Nicolaică a refuzat să se supună recoltării de probe biologice, fapt pentru care oamenii legii i-au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de a se supune recoltării probelor biologice. In data de 2 iunie a.c, în continuarea cercetărilor în cauza privind faptele de refuz de a se supune recoltării probelor biologice şi ultraj, comise în data de 1 iulie 2014, de Florin Nicolaică, inculpatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi de arestare preventivă. Atât parchetul cât şi Judecătoria Rădăuţi şi-au însuşit pro-punerea, iar instanţa a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, pe numele lui Florin Nicolaică, în sarcina acestuia reţinându-se comiterea infracţiunilor de refuz de a se supune recoltării probelor biologice şi ultraj. In baza mandatului de arestare preventivă rădăuţeanul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu, a precizat ieri că cu privire la acuzaţiile aduse poliţiştilor rădăuţeni a fost luată legătura cu procurorul de caz, care în urma cercetărilor făcute va dispune procedural.

Sursa: Obiectiv de Suceava


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*