Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni!

vremeaAdministraţia Naţională de Meteorologie a făcut o estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor în intervalul 17-30 noiembrie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, în primele zile ale intervalului, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, în medie, de 6…9 grade şi minime de 3…6 grade. Începând din 20 noiembrie însă, vremea se va răci treptat, temperaturile urmând a se situa sub mediile climatologice specifice perioadei, cu valori medii ale maximelor diurne de 0…4 grade şi ale minimelor nocturne de -4…2 grade.

În prima săptămână probabilitatea pentru precipitaţii se menţine ridicată, acestea urmând a fi mai frecvente şi izolat în cantităţi mai însemnate în data de 19 noiembrie, când vor predomina ploile, dar şi în 20-21 noiembrie când sunt de aşteptat precipitaţii mixte.

like facebookLa munte, regimul termic se va situa la începutul intervalului în general peste cel climatologic normal, cu valori diurne în medie de 4…7 grade şi minime de 0…2 grade. Din data de 20 noiembrie vremea se va răci accentuat, astfel că pe timpul nopţilor temperaturile vor fi exclusiv negative, spre o medie de -7…-4 grade, iar în cursul zilelor valorile termice se vor situa în jurul limitei de îngheţ.
Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în prima săptămână a intervalului de referinţă. La început vor fi mai ales ploi, iar la peste 1700 m precipitaţii mixte, dar în 20 şi 21 noiembrie vor predomina ninsorile. Precipitaţii în general slabe cantitativ, mai ales ninsori, se vor semnala din nou după data de 25 noiembrie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*