Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

A fost aleasă conducerea Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava

consiliul judetean al elevilor suceavaLiderii elevilor din liceele județului Suceava alături de coordonatorii Consiliilor Școlare ale Elevilor au participat la alegerile județene pentru noul Birou Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Suceava (BEx al CJE Suceava), vineri, 14 noiembrie 2014.

like-facebookGazda alegerilor județene, Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, a pus la dispoziția celor 15 candidați, pentru diferite funcții ale noului BEx al CJE Suceava, toată logistica necesară: cabine de vot, urne de vot, buletine de vot, un ambient propice exersării dreptului de a alege și de a fi ales, drept pe care elevii îl au, anual, pentru desemnarea reprezentanților lor în structura județeană, regională și națională.

consiliul judetean al elevilor suceava2Momentul cel mai așteptat a fost cel al prezentării candidaturilor în fața plenului Adunării Generale și al votului exprimat doar de președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din județ.

 

Pentru funcția de președinte au candidat, în ordinea tragerii la sorți:

Ciprian Ungureanu – Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava. Ciprian a evidențiat că în viitorul mandat va pune accent pe o mai mare vizibilitate a CJE Suceava, pe o comunicare mai bună între membrii acestuia și pe continuitatea aspectelor valoroase ale CJE Suceava.

Tudor Găitan – Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, și-a propus pentru un nou mandat un consiliu performant, prezent pe scena națională a reprezentativității, apreciind experiența dobândită din cele peste 20 de conferințe naționale, regionale sau județene la care a participat, remarcând tendința ascendentă a consiliului, nivelul înalt al CJE Suceava atins în anul 2013-2014, apreciat la nivel național, propunându-și să continue și să dezvolte proiectele din mandatul precedent precum ”Atelierele cunoașterii”, site-ul și facebook-ul consiliului, formarea consiliilor din județ prin activități de formare pentru elevi și de dezvoltare personală și leadership. Întrebat fiind dacă a fost greu în mandatul precedent, el a răspuns: ”Nevoia te educă, te învață!”.

Oana Solonaru – Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului, și-a propus realizarea unui scurt metraj cu ceea ce înseamnă viața de liceu, realizarea unui calendar al elevilor care să marcheze evenimentele importante și activitățile desfășurate pe parcursul unui an școlar.

 După numărarea voturilor elevul Tudor Găitan a câștigat un nou mandat de președinte al CJE Suceava.

După numărarea voturilor au obținut funcția de vicepreședinte elevii:

Ciprian Ungureanu – Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, Ciprian Alupei -Liceul Teoretic ”I.Luca” Vatra Dornei, Rodica Lăzărean – Colegiul Național ”E. Hurmuzachi” Rădăuți, Ștefan Dominte – Colegiul Național ”Dragoș Vodă” C. Moldovenesc.

Responsabilitățile pentru departamente au revenit elevilor:

Secretar: eleva Geanina Anghel, Colegiul de Artă ”C. Porumbescu” Suceava

Depratamentul Sport și programe de tineret: eleva Gabriela Calance, Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți

Departamentul Avocatul Elevilor: eleva Ana Maria Cotun, Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni

Departamentul Concursuri școlare și extrașcolare: eleva Feodora Tichanov, Colegiul Tehnic  Rădăuți

Departamentul Comunicare și relații publice: eleva Veronica Albu, Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava

Departamentul Cultură, educație și programe școlare: eleva Ioana MureșColegiul Național ”Petru Rareș” Suceava

Departamentul Formare și educație nonformală: elevul Adrian Puha, Colegiul Tehnic Rădăuți

Departamentul IT și informatizare: elevul Rareș Ionescu, Colegiul Național ”Dragoș Vodă” C. Moldovenesc.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*