Miercuri 22 Mai 2024, Actualizat acum 142 zile 12:00 am

Scandal electoral soldat cu plângere penală, la Rădăuţi

dumitru mihalesculGabi Harja, membru în biroul județean al Alianței Creștin Liberale (ACL) Suceava i-a făcut plângere penală viceprimarului orașului Rădăuți, Tiberiu Epifanie Maierean. Motivul? Viceprimarul ar fi fost surprins sâmbătă în timp ce distrugea niște panouri electorale de susținere a candidatului ACL, Klaus Iohannis.

like-facebookSâmbătă am fost sunat de reprezentantul nostru din școala 4 că a sosit dl. Maierean și a spus că dă jos panourile cu Iohannis. Erau panouri A3 montate pe stâlpii de iluminat. M-am deplasat la fața locului și i-am cerut domnului Maierean să nu le distrugă după care am plecat. Pe drum am fost sunat că angajații Primăriei au dat jos afișele. L-am îndrumat pe reprezentantul nostru să sune la 112. Domnul Maierean și angajații Primăriei au furat afișele”, ne-a declarat Dumitru Mihalescul, reprezentant ACL.

„Afișele erau instalate ilegal”

Tiberiu Maierean respinge acuzațiile. Viceprimarul a recunoscut că a cerut îndepărtarea unor afișe electorale de susținere a candidatului Klaus Iohannis, însă doar pentru că au fost instalate ilegal. „Șeful secției de votare de la școala 4 a făcut o sesizare prin care a arătat că în zona de acces a secției de votare existau materiale electorale de susținere a candidatului Klaus Iohannis. Acestea erau sub forma unor afișe, format A 3 pe un suport metalic. Afișele erau pe stâlpii de iluminat. Am verificat legalitatea instalării acelor afișe și am constata că nu există certificat de urbanim pentru instalarea lor. În consecință am dispus ca ele să fie îndepărtate de acolo. Lucru care a fost dus la îndeplinire de către angajații de la S.C Servicii Comunale”, ne-a spus viceprimarul. Dumitru Mihalescul recunoaște că ACL nu a avut certificat de urbanism pentru afișele îndepărtate. “Nici cei de la PSD nu au”, a spus Mihalescul. Viceprimarul Tiberiu Maierean (PSD) a preluat atribuțiile de la primarul Aurel Olărean. Acesta din urmă se află în arest preventiv, pentru șantaj.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*