Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Condamnaţi după ce au transformat cinci bărbaţi în sclavi

judecat 2Doi fraţi din judeţul Suceava au fost condamnaţi, luni, după ce, în urmă cu şapte ani, au transformat cinci bărbaţi în sclavii lor. Fraţii Cristian Valentin Palahniuc, de 34 de ani, şi Ioan Eugen Palahniuc, de 29 de ani, ambii din Suceava, au fost condamnaţi de magistraţii Curţii de Apel Suceava la câte trei ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de cinci ani, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

Cei doi, care au primit iniţial, în luna mai, pedepse de câte un an de închisoare cu suspendare, au racolat cinci bărbaţi, sub promisiunea obţinerii unor locuri de muncă bine plătite în Grecia.

Pe 1 septembrie 2007, victimele au fost transportate de către Cristian Valentin Palahniuc, cu autoturismul proprietate personală, în Atena, iar la trecerea frontierei de stat susnumitul le-a reţinut documentele de identitate.

În Atena şi ulterior în localitatea Grevena, victimele au fost cazate de către Cristian şi Eugen Pahlaniuc într-un imobil în condiţii improprii – fără condiţii de minimă igienă, paturi improvizate şi au fost exploatate prin muncă, în sensul supunerii lor la prestarea unor activităţi lucrative – izolarea unor tuneluri – cu încălcarea normelor legale, cu contracte de muncă fictive, hrană insuficientă, într-o continuă stare de presiune psihică, folosindu-se de ameninţări cu violenţa şi chiar violenţe, fără plata salariilor promise la racolare, etc. şi restrângerea libertăţii de mişcare, prin reţinerea documentelor de identitate.

De supravegherea persoanelor la locurile de muncă s-au ocupat cei doi fraţi suceveni, aceştia fiind organizatorii tuturor acestor activităţi, banii obţinuţi fiind însuşiţi tot de ei de la angajatorul grec. Referitor la plata salariilor, persoanelor în cauză li s-au oprit sume de bani, nejustificat de mari, motivând plata cheltuielilor survenite cu chiria, electricitate, apă, mâncare şi a transportului până/de la locul de muncă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*