Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Intoxicaţi cu Salmonella la o pensiune de patru stele din apropiere de Vatra Dornei

salmonela-300x201Şapte adulţi şi o fetiţă de nouă ani s-au intoxicat cu Salmonella la restaurantul unei pensiuni de patru stele din Vatra Dornei. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, cazul a fost confirmat în cazul copilei de nouă ani. Cele opt persoane au început să se simtă rău încă de duminică, 2 noiembrie, şi au ajuns la Spitalul Municipal Vatra Dornei, pe rând, cu febră, greţuri, diaree şi crampe abdominale puternice. Acestea sunt internate şi în prezent în spital.

like-facebookEste vorba despre fetița în vârstă de 9 ani și șapte adulți, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 75 de ani, care s-au îmbolnăvit după ce au fost la o cumătrie la pensiunea din localitatea Şaru Dornei, organizată de o familie din Panaci. Cele trei feluri de mâncare au fost servite de restaurant, iar băuturile şi prăjiturile au fost aduse de părinţi. Medicii au recoltat probe şi au stabilit deja că toxiinfecţia cu Salmonella apare la fetiţă.

Potrivit medicilor, aceştia ar urma să fie externaţi abia la sfârşitul acestei săptămâni.
Reprezentanţii DSP Suceava susţin că problemele au apărut de la o ruladă de ciuperci cu smântână, pe care au analizat-o.

Administratorul pensiunii a primit deja o sancţiune de 3.000 de lei.

Infecţia cu Salmonella se transmite pe cale fecal-orală prin mâini nespălate, igienă deficitară a locului de gătit, fructe şi legume nespălate, alimente şi apă contaminate.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Intoxicaţi cu Salmonella la o pensiune de patru stele din apropiere de Vatra Dornei | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*