Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Alarmant! Sucevenii riscă să rămână din nou fără apă caldă şi căldură de săptămâna viitoare

calorifer receSituaţie alarmantă în municipiul Suceava. Locuitorii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire riscă să rămână, de săptămâna viitoare, fără apă caldă şi căldură. Şi asta din cauza datoriilor uriaşe acumulate de către producătorul de energie termică. Firma Bioenergy a transmis, miercuri, printr-o adresă oficială, prin care solicită plata urgentă, până pe 7 noiembrie, a restanţelor acumulate pentru energia termică furnizată, în valoare de aproape 17 milioane de lei (4 milioane de euro), altfel, de săptămâna viitoare, centrala îşi va sista din nou activitatea, din cauza lipsei de combustibil.

like-facebookDe această dată, întreruperea furnizării acestor servicii va fi pe termen nelimitat. Astfel, aproximativ 21.000 de consumatori suceveni riscă să rămână de pe 9 noiembrie fără apă caldă şi căldură.

Întrucât nici până în prezent nu ne-au fost achitate debitele restante şi având în vedere perioada de timp de când sunt datorate , respectiv februarie-octombrie 2014, precum şi cuantumul debitului, solicitam achitarea până la data de 7 noiembrie 2014 a întregii creanţe pe care o datoraţi subscrisei, rezultată din continuarea activităţii debitoarei Termica după deschiderea procedurii insolvenţei , respectiv în perioada de observaţie. Reiteram astfel, cum am făcut-o de nenumărate ori că suntem în mod continuu supuşi riscului imposibilităţii achitarii furnizorilor noştri de resurse, dat fiind cuantumul şi vechimea creanţelor datorate, iar în data de 9 noiembrie 2014 vom fi nevoiti să reinchidem centrala”, potrivit reprezentanţilor Bioenergy.

Potrivit acestora, Termica nu a efectuat nicio plată în ultimele 2 săptămâni, iar restanţa este de aproximativ 4 milioane de euro.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Alarmant! Sucevenii riscă să rămână din nou fără apă caldă şi căldură de săptămâna viitoare | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*