Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Restaurantul din Rădăuţi în care lucra fostul concurent de la Master Chef a dat faliment. Unde a ajuns acum Nicuşor Coroamă

nicusor coroama2Fostul concurent de la MasterChef, Nicușor Coroamă, în vârstă de 22 de ani,  este bucătar  la un restaurant francez din Londra.  El a plecat peste hotare să își etaleze măiestria culinară după ce restaurantul Toscana din centrul municipiului Rădăuți unde a lucrat ca bucătar șef a dat faliment.

Tânărul  nu a primit nici banii pe care patronul  localului din Rădăuți îi datora pentru munca prestată, respectiv 5.000 de lei. Nicușor Coroamă este catalogat drept un maestru al bucătăriei în restaurantul din Londra, iar patronul i-a asigurat condițiile din cele mai bune pentru a-și pune în aplicare rețelele de bucătărie. Tânărul care s-a căsătorit în urmă cu doi ani şi își va lua și soția în Londra imediat după sărbătorile de iarnă .

nicusor coroama 4El va reveni să petreacă Crăciunul  și Revelionul în satul natal, Vicov de Jos, alături de familie.  Pasionar de  arta culinară,  fostul concurent de la MasterChef nu a avut noroc să pună pe picioare localul din Rădăuți așa cum își dorise după ce fusese   cooptat de patron pentru a da viață unității prin bucătăria tradițională și internațională.

 Odată angajat la restaurantul rădăuțean, Nicușor a preluat frâiele bucătăriei și a schimbat meniurile pentru a atrage clienții nu numai cu buzunarul larg, ci și cei modești.  

„Competiția din cadrul concursului Masterchef m-a ajutat foarte mult. Am învățat alte rețete de la colegii de atunci. Mi-a pus creierul în gândire, am reușit să fac rețete personalizate. Cred că îmi este dor de o asemenea competiție. Și orice întrecere culinară e binevenită”, avea să ne destănuite  Nicușor Coroamă.like-facebook

El nu vrea să mai audă  nici de viața la stână, ci a lăsat totul în seama tatălui care are timp și poate să facă față treburilor .

„Mi-a plăcut să mă ocup de oi dar acum locul meu nu mai este acolo. Tatăl meu are timp suficient și este și el pasionat de agricultură și de munca în zootehnie. Vreau să mă lansez în bucătăria tradițională și internațională pentru că este interesantă,este o provocare pentru mine. Vreau să învăț cât mai multe meniuri și să inventez altele noi. Gătesc din plăcere și voi reuși”, spunea  destănuit Nicușor Coroamă și care vrea să devină un maestru al bucătăriei pentru că spune el „mai are  multe de învățat”.

În opinia sa,  un băcătar șef trebuie să  fie specializat într-un anumit domeniu al artei culinare și să cunoască cat mai multe lucruri despre celelalte gastronomii sau moduri de a găti. În plus, acesta este important să  aiba experienţa în diverse servicii culinare, de la catering, delivery până la meniuri a la carte.

„Apoi, un  bucătar șef bun este un profesionist foarte creativ, dornic întotdeauna să încerce ceva nou. Cred că pentru a ajunge un băcătar valoros însă mi-ar trebui ani buni de practică și vreau să încerc. Este visul meu”, spunea Nicușor Coroamă care a învățat-o și pe soția sa, Geta din tainele bucătăriei.

 Patronul restaurantului din Rădăuți, Florin Iacoban, știa de faima lui Nicușor Coroamă și l-a căutat pentru a purta discuții în vederea punerii în practică a unui proiect prin care standardul localului să crească.

„Dacă ai un bucătar bun atunci atragi clienți . Meniul trebuie să placă clientului și să fie cât mai diversificat și sofisticat. Sigur că avem și un meniul al zilei pentru că acum se practică dar vrem să se știe de acest local și atractivitatea și renumelle ți-la câștigi și păstrezi printr-un renumit bucătar”, spunea  Florin Iacoban însă localul nu a rezistat pieței din Rădăuți.

Pe de o parte, în oraș sunt foarte multe restaurante, iar consumatorii, în cea mai mare parte clienți din mediul rural, preferă mâncărurile tradițioanale specifice  și mai puțin delicasele culinare.

Pe de lată parte, amplasarea unui imobil uriaș în fața restaurantului din Rădăuți a făcut ca vizibilitatea să fie foarte mică sau aproape inexistentă.  Fără leafă  de câteva luni, Nicușor s-a văzut nevoit să plece în Occident acolo unde bucătăria  rafinată este foarte căutată, iar clienții pe măsură.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*