Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Echipa USV a obţinut medalia de argint pentru îngheţata destinată diabeticilor

usvMedalie  de argint în cadrul competiţiei internaţionale Ecotrophelia pentru echipa Universității Ștefan cel Mare din Suceava. Concursul s-a desfășurat  la Paris în perioada 19-20 octombrie, reunind 16 echipe din Serbia, Belgia, Slovenia, Spania, Olanda, Italia, Danemarca, Croaţia, Anglia, Grecia, Franţa, Islanda, Ungaria, Germania, Elveţia, dar şi din România. 
like-facebookÎngheţata TopIce le-a plăcut celor 30 de membri ai juriului, reprezentanţi din industria alimentară, astfel încât echipa formată de Ionela Nechifor, Simona Ieţcu, Ionica Coţovanu, Anca Sidor şi coordonată de conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija a obţinut medalia de argint a concursului şi un premiu în valoare de 4.000 de euro. Fiecare proiect a fost evaluat pe baza a10 criterii şi a unei grile de 70 puncte, juriul acordând în final premii în valoare de 15.000 Euro. Medalia de aur a competiţiei Ecotrophelia a fost câştigată de echipa Franţei, iar medalia de bronz, de echipa Greciei. Un premiu special al concursului a fost oferit echipei care a reprezentat Germania.
Ce conține înghețata TopIce
Îngheţata TopIce, destinată diabeticilor, este obţinută printr-un proces special de congelare, având ca ingrediente principale topinamburul şi cătina. Topinamburul este o legumă, fiind o premieră la nivel mondial prepararea unei îngheţate care are drept materie primă o legumă, iar în ceea ce priveşte cătina, până în prezent, în România nu s-au pregătit îngheţate cu această aromă. Topice este prima îngheţată din lume ce  nu conţine adaos de zahăr, conservanţi sau E-uri.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*