Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Copaci transformaţi în opere de artă la Rădăuţi

copacConsiliul Local și Primăria Rădăuți a aprobat,  la ultima ședință a deliberativului local, cererea privind trecerea copacilor declarați morți, cei care nu pun în pericol siguranța publică și sunt marcați pentru tăiere de ROMSILVA- Regia Națională a Pădurilor, în custodia Asociației BAFI pentru transformarea acestora în opere de artă.

like-facebookTrebuie amintit că asociația BAFI prin proiectul ”Frumusețe Naturală” își propune ca în colaborare cu artiști, meșteșugari și tineri creativi să aducă culoare mediului urban. Primul pas constă în transformarea copacilor uscați din parcurile și de pe arterele principale din Rădăuți în lucrări de artă prin sculptură, pictură și decorare.

„Ne-am ocupat de identificarea arborilor uscați potriviți acestui proiect precum și de inspectarea lor pentru a vedea rezistența în timp a lucrărilor, pentru a preveni posibile accidente. Desfășurarea proiectului este condiționată de condițiile meteorologice și de o temperatură potrivită, drept urmare proiectul se va desfăura pe parcursul anului 2015”, susțin reprezentanții asociației.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*