Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Ziua porţilor deschise, vineri, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava

palatul de justitiePe data de 25 octombrie este sărbătorită Ziua Europeană a Justiţiei Civile, o iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene.Scopul celebrării acestei zile este acela de a apropia justiţia de cetăţeni, de a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcționare a justiţiei de zi cu zi, îngăduind acestora să-i înţeleagă mai bine mecanismele şi de a îmbunătăţi accesul la justiţie prin intermediul evenimentelor organizate de statele membre.
like-facebookVineri, 24 octombrie, în intervalul orar 12.00 – 16.00, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava se va organiza „Ziua porţilor deschise”, iar publicul va avea acces în zonele de interes ce prezintă relevanţă pentru activitatea instituţiei, fără a se perturba activitatea acesteia.
Un grup de studenţi de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava – Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, va participa la o prezentare cu privire la circuitul dosarelor, modalitatea de lucru a personalului parchetului şi alte aspecte relevante privind activitatea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Studenţilor li se vor distribui materiale de prezentare privind Organizarea Sistemului Judiciar din România, Admiterea în Magistratură, Ziua Europeană a Justiţiei Civile şi Organigrama CSM.
Cu prilejul Zilei Europene a Justiţiei Civile vor fi lansate oficial Ghidurile practice – modele de cereri pentru justițiabili în materie procesual civilă şi civilă şi modele de cereri pentru justiţiabili în materie penală, care vor fi postate pe pagina de web a instituţiei, http://pcasuceava.mpublic.ro/ptsuceava, la secţiunea „Noutăţi”. Din cuprinsul ghidurilor menţionate vor fi tipărite şi distribuite persoanelor interesate modele ale celor mai uzitate cereri în materie penală,  a informat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, procuror Maria Cristina Ciornei.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*