Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Tribunalul Suceava a admis cererea de dizolvare a Consiliului Local Rădăuţi

trimis in judecataMagistraţii Tribunalului Suceava au admis cererea Instituţiei Prefectului de dizolvare a Consiliului Local Rădăuți pentru neîntrunirea consecutivă a plenului deliberativului local rădăuțean. Decizia Tribunalului Suceava poate fi atacată în 15 zile de la comunicare.

După ce Aurel Olărean a fost arestat, primarul interimar al municipiului Rădăuţi este Tiberiu Maerean. Dacă magistraţii Curţii de Apel vor menţine decizia celor de la Tribunalul Suceava acesta îşi va pierde funcţia o dată cu dizolvarea Consiliului Local.

like-facebookPotrivit documentelor depuse la instanţa de judecată de Instituţia Prefectului, deliberativul local nu s-a întrunit timp de două luni consecutiv în perioada 1 aprilie-30 mai 2014, deşi a fost convocat conform prevederilor legale, încălcându-se astfel dispoziţiile Legii administraţiei locale 215/2001 republicată cu modificările şi completările ulterioare. În demersul său, Instituţia Prefectului se prevalează de prevederile articolului 55, alineatul 1, litera a din Legea 215/2001 potrivit căruia „Consiliul Local se dizolvă de drept în cazul în care acesta nu se întruneşte timp de două luni consecutiv, deşi a fost convocat conform prevederilor legale”. Concret, Consiliul Local Rădăuţi a fost convocat în şedinţe ordinare prin dispoziţie de primar în zilele de 11 aprilie şi 23 mai. Şedinţele nu au avut loc deoarece nu s-a întrunit cvorumul, fiind prezenţi doar nouă din cei 19 consilieri locali. Legea administraţiei publice locale spune că şedinţele Consiliului Local se desfășoară legal în prezenţa majorităţii consilierilor locali în funcţie.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Aurel Olărean rămâne după gratii. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins contestaţia | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*