Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

VIDEO Suceveanca Ancuța Gergeta Corlățean a lansat un nou videoclip

ancuta corlatanTânăra interpretă de muzică populară din zona Humorului, Ancuța Gergeta Corlățean,  a lansat cel mai recent videoclip intitulat „Mamă, doru’ nu-ti mai trece”. În cântec , artista  își regăsește o parte a copilăriei petrecute în satul natal, Mănăstirea Humorului.
like-facebookTotul a început când un bun prieten Marius Dochița, impresionat de povestea copilăriei mele, s-a gândit să-mi scrie câteva versuri care să mă reprezinte. Pentru că am fost atat de incantată de frumoasele versuri, cât și de linia melodică, am hotărât să o înregistrez, și de asemenea să îi atașez un videoclip pe măsura, în care protagoniști să fie chiar părinții mei. Filmările s-au realizat la scurt timp după un eveniment important din viață și anume la o săptămână după propria-mi nuntă”, ne-a destăinuit tânăra interpret de muzică populară.
Ea a ținut să de spună  că  anul 2014 a fost un an prielnic nu doar pe plan sentimental, cât și pe plan profesional, deoarece a  avut plăcerea sa ia parte la proiectul inițiat de cunoscutul interpret Constantin Bahrin, și anume Albumul „De la Iasi la Chisinau”, înregistrat împreuna cu orchestra “Mugurel “ din Chișinău, condusă de maestrul Ion Dascăl.
„În curând voi înregistra un duet împreună cu nașii mei Oana Tomoiagă și Șerban Horj, alături de orchestra “Lăutarii”, din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros” ne-a mai spus Ancuța.
Ancuța Georgeta Corlățean Este din Manastirea Humorului, judetul Suceava, si este nascuta pe 29 mai 1991, reprezinta cu mandrie frumoasa zona a Bucovinei.
Ancuta Corlatan a inceput sa cante de la varsta de 6 ani fiind membra a ansamblului “Voinicelul” format de invatatoarea sa care a si descoperit-o si a indrumat-o catre aceasta cale a cantecului popular romanesc. Din clasa a V-a a mers la Liceul de muzica “Octav Bancila” din Iasi unde a continuat sa studieze muzica si violoncelul. In clasa a XI-a a venit la Liceul de muzica “Dinu Lipatti” din Bucuresti, la clasa profesorului Gavriil Prunoiu, sub indrumarea caruia a participat la numeroase festivaluri unde a obtinut importante premii. A debutat la televiziune la varsta de 16 ani, in cadrul emisiunii “Cu drag de Dragobete” – 24 februarie 2008, emisiune realizata de doamna Elise Stan. Primul premiu obtinut este trofeul Festivalului Concurs “Din Batrani din oameni buni” – Iasi 2007, dupa care au urmat si alte premii foarte importante: premiul I la Festivalul “Doina,Doina cantec dulce” – Gura Humorului – 2008, premiul III la Festivalul “Elena Roizen” – 2008, ca apoi in 2009 sa revina si sa obtina premiul I.
Tot in 2008 a obtinut premiul III la Festivalul “Vara,Vara, Primavara” – Sibiu, si premiul “Tineretii” la Festivalul “Strugurele de aur” Jidvei, Alba Iulia – 2008, ca apoi in 2009 sa revina pe aceeasi scena a festivalului “Strugurele de Aur” si sa obtina premiul III.
In anul 2009 a obtinut:premiul I la Concursul National “Irina Loghin”;premiul III la Festivalul “Mariana Draghicescu” ,Bogaltin; premiul II la Festivalul “Pe deal la Teleormanel”, Alexandria;
Aceste premii au fost oferite de catre nume importante pentru folclorul romanesc: Marioara Murarescu, Eugenia Florea, Elize Stan, George Sarbu,  Gheorghe Oprea, Adrian Grigoras, Irina Loghin, nume care i-au acordat incredere Ancutei Corlatan si sub indrumarea carora a reusit sa devina cunoscuta pe toate scenele din Romania.Cel mai important premiu si cea mai mare implinire a Ancutei Corlatan il reprezinta premiul I obtinut la Concursul “Mostenitorii”, organizat la Suceava in 2009, din cadrul emisiunii “Tezaur Folcloric”, emisiune realizata de Marioara Murarescu. In tot acest timp, atat in festivaluri, cat si in concertele pe care le-a sustinut Ancuta Corlatan a avut placerea sa cante alaturi de renumite orchestre de muzica populara:Orchestra Lautarii din Chisinau condusa de Nicolae Botgros, Orchestra Ansamblului “Ciprian Porumbescu” din Suceava, condusa de Viorel Leanca,Orchesta Ansamblului Jidvei Romania, condusa de Stelian Stoica,Orchestra Nationala Radio de muzica populara, condusa de Adrian Grigoras.
Ancuta Corlatan a absolvit in anul 2012 cursurile Universitatii Nationale de Muzica, Bucuresti, la sectia Pedagogie Muzicala. In anul 2012 Ancuta si-a lansat primul sau album cu titlul “La Humor ii satul meu”, inregistrat cu Orchestra Ansamblului Artistic “Ciprian Porumbescu” din Suceava condusa de Dirijor George Sarbu.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*