Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni!

vremea toamnaAdministraţia Naţională de Meteorologie a făcut o estimare a temperaturilor în perioada 6-19 octombrie. În Moldova, începutul intervalului de prognoză va fi caracterizat de o vreme în general răcoroasă, chiar rece pe parcursul zilei de 7 octombrie, cu medii ale temperaturilor diurne de 12…17 grade. După data de 9 octombrie, valorile termice vor creşte treptat, vremea devenind mai caldă decât în mod obişnuit în luna octombrie, cu 18 la 22 de grade, în medie. Doar pentru ultimele  zile ale perioadei de referinţă se estimează o răcorire a vremii, ce va aduce regimul termic la cote în jurul celor climatologic specifice. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în general apropiate de mediile multianuale ale perioadei, mai ridicate între 10 şi 15 octombrie. Media la nivel regional a temperaturilor minime va fi de 7…10 grade.

Va ploua pe spaţii extinse în jurul datei de 7 octombrie, iar ploi slabe vor mai fi posibile în zilele de 14 şi 17 octombrie. Pentru restul intervalului, probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă.

like facebookLa munte, vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, în special în zilele de 7 şi 8 octombrie, când media maximelor diurne va fi de 7…10 grade. Apoi, temperaturile vor creşte de la o zi la alta, până la o medie de 14 la 16 grade, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod obişnuit. În privinţa regimului termic nocturn se remarcă aceeaşi tendinţă de creştere uşoară şi treptatăa temperaturilor către mijlocul lunii, de la o medie de 1…4 grade în primele zile spre valori de 6 la 9 grade. O răcorire a vremii este estimată şi pentru sfârşitul intervalului de prognoză.

Precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse în jurul datei de 7 octombrie, după care va urma o perioadă cu probabilitate redusă de precipitaţii, exceptând data de 14 octombrie când acestea se pot semnala local.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*