Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Artişti de renume, producători locali şi parlamentari la Târgul lăptarilor şi Drumul lemnului

targul laptarilorLa Câmpulung Moldovenesc au avut loc, duminică, două manifestări simultan-”Târgul lăptarilor” și ”Drumul lemnului”, evenimente anuale devenite deja tradiționale, organizate de Consiliul Județean Suceava, Consiliul Local și Primăria din Câmpulung Moldovenesc, asociațiile ”Piatra Șoimului” și ”Noua Fermă”.
La deschiderea oficială a celor două manifestări au ținut să le fie alături câmpulungenilor și oficialilor locali parlamentarii Gheorghe Flutur, Alexandru Băișanu, Nicolai Bereanu, Cezar Cioată, președintele și vicepreședintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor și Ilie Niță, prefectul Florin Sinescu, numeroși primari și consilieri locali din comunele învecinate.
like-facebookAu fost amenajate mici stâne, au existat locuri în care meșterii lemnari au putut fi văzuți la lucru, au fost expoziții de linguri, ceramică și alte obiecte folclorice, au fost expuse si utilaje forestiere iar standurile de produse alimentare traditionale au reprezentat atat procesatorii de lapte, care au etalat sortimente diverse de branzeturi, cat si producatori de miere, siropuri si dulceturi naturale, dulciuri si produse de panificatie, precum si fructe si legume proaspete si cobze de pastrav afumat.
Vizitatorii standurilor au avut numai cuvinte de laudă despre calitatea produselor de la standuri, dar s-au arătat puțin surprinși de faptul că majoritatea expozanții nu au fost deloc generoși cu mostrele pentru degustare gratuită, care ”n-au fost pentru toată lumea, ci numai pentru prieteni”.  Pe scenă au urcat pentru a susține un program artistic  ansambluri din Câmpulung, Sadova, Pojorâta, Vama, Frumosu, Fundu Moldovei, Moldovița, Horodnicul de Sus și soliști îndrăgiți, între care Cornelia Ștefan sau Nicoleta Hafiuc. Invitat special a fost Marius Zgâianu. Din cauza bolii limbii albastre, la festival nu a fost expuse  animale  ale gospodarilor din zonă. Târgul Lăptarilor este cea mai veche astfel de manifestare și a ajuns la cea de a XIV-a ediție. 

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*