Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Suceveanul care după 54 de ani de carieră încă străluceşte pe scenă

festival_de_teatru_12962500A venit dintr-un sat uitat de lume din Moldova, iar acum, după 54 de ani de carieră, marele actor de teatru și film este încă unul dintre cei mai de succes artiști români.

Alexandru Arșinel, căci despre el este vorba, s-a născut în Dolhasca, intr-un sat din județul Suceava, loc unde și-a petrecut copilăria. De peste 50 de ani, actorul s-a mutat la București, unde a crescut pe plan profesional, ajungând de câțiva ani, directorul Teatrului de Revistră, Constantin Tănase, scrie Realitatea.net.

like-facebookMarele actor ne-a povestit extrem de emoționat, cum a avut loc debutul lui pe scena teatrului românesc, detalii de care își amintește de parcă s-ar fi întâmplat ieri.

alexandru_arsinel_26_09_90557100“De curând am fost la Reghin, unde în urmă cu 53 de ani am debutat pe scena unui teatru. A fost un moment de care îmi aduc cu mare plăcere aminte. N-am să uit niciodată premierea mea pe scena Teatrului Naţional, în piesa «Ploşniţa» a lui Mayakovsky, unde realmente  am realizat un mare succes. Nu pot să uit niciodată revenirea mea pe scenă după transplantul de rinichi, când o sală întreagă s-a ridicat în picioare, şi m-a aplaudat minute în şir. Uitasem şi textul, nu mai ştiam ce caut acolo. N-am să uit primul spectacol peste ocean, în 90’ la Montreal. O sală de 700 de oameni, eu cu Stela şi un pian pe scenă, nu mai ştiam ce avem de făcut. Atunci sala s-a ridicat în picioare şi ne-a aplaudat”, își amintește nostalgic Alexandru Arșinel.

În anii 90 nu putea să plece oricine din țară, însă marele actor, împreună cu colegii său, au reușit să “evadeze” și să vadă lumea, cu ajutorul unor români stabiliți la Montreal. “Le spuneam să le dea Dumnezeu sănătate că s-au hușchit şi am avut şi noi posibilitatea să mergem în Canada să jucăm. Ne era foame după lume, ne doream să visăm şi altă lume. Eu cu Stela şi încă un prieten, în 90, am fost prima echipă de actori care am plecat afară din ţară”, a mai declarat Alexandru Arșinel.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*