Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

O tânără din Suceava trăieşte în lux şi opulenţă în Dubai după ce s-a angajat ca stewardesă

Foto: Mediafax

Foto: Mediafax

O tânără de 24 de ani din Suceava  duce o viaţă de vis, spune ea, după ce s-a angajat ca stewardesă. De un an lucrează ca însoţitoare de zbor şi spune că nu regretă nicio secundă drumul ales. Florentina Baicu are 24 de ani şi a absolvit FSEGA la UBB. Potrivit Mediafax, ea şi-a întrerupt masterul după primul an şi meseria de contabilă pentru a lucra ca însoţitor de zbor.

like-facebookAm plecat la training la Riyadh, capitala Arabiei Saudite, în octombrie 2013, iar din luna ianuarie a acestui an am început să lucrez ca însoţitor de zbor. Îmi place foarte mult şi vreau să activez în această meserie încă 4 -5 ani. Viaţa ca însoţitor de zbor, deasupra norilor, e frumoasă şi interesantă. M-am acomodat cu viaţa din Arabia Saudită şi cu cultura de acolo, care e total diferită. Ca femeie, nu poţi ieşi pe stradă decât îmbrăcată în abaya şi cu capul acoperit de o eşarfă neagră, dar m-am obişnuit”, a afirmat tânăra.

Ea spune că în Arabia Saudită nu se fac petreceri, dar stewardesele pot “evada” în Dubai, în Emiratele Unite, aflat doar la două ore de zbor, sau în Egipt sau Turcia.

Acolo, în Dubai, este viaţa noastră. Avem zile libere, avem un concediu de o lună pe an. În Arabia Saudită mi-e dor să conduc, pentru că femeile nu au voie la volan, iar în maşini, inclusiv în taxi, stau pe bancheta din spate. Nu sunt parcuri, singurele locuri de plimbat sunt mall-urile. Nu avem voie să întrebăm un bărbat nici măcar unde este direcţia spre mall. Acestea sunt regulile la ei. Locuim într-un campus la marginea oraşului, unde avem condiţii de lux, avem sală de bowling, saună, baie de aburi”, a spus stewardesa din România, care a adăugat că zboară între 70 şi 90 de ore pe lună.

Compania aeriană low cost Flynas a fost înfiinţată în 2007 în Arabia Saudită şi a transportat până acum 11 milioane de pasageri, conducerea companiei intenţionând ca până în anul 2020 să transporte 20 de milioane de persoane.

Flynas are o flotă de 27 de avioane Airbus A320 şi asigură zboruri interne, dar şi internaţioale spre destinaţii precum Turcia, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Iordania, Maroc, Elveţia, Pakistan, Indonezia, Malaezia, Singapore.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*