Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Atenţie, şoferi! Radar ultraperformant pe străzile din judeţ

gheorghe iacob radarPe străzile din judeţul Suceava va fi disponibil un radar performant, în maxim trei săptămâni. Denumit “True Cam”, radarul poate detecta viteza unui autoturism de la aproximativ 1.200 de metri.

Acest tip de aparat radar fotografiază şi filmează în acelaşi timp, find aproapre imposibil de contestat în instanţă. Mai mult, “True Cam” nu poate fi detectat de detectoarele clasice, pentru că el emite unde laser. Noul echipament costă în jur de 10 mii de euro, dar poliţiştii suceveni îl vor folosi în comodat, timp de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire a contractului, în funcţie de rezultate.

like-facebookPotrivit şefului Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Suceava, Gheorghe Iacob, anul viitor, instituţia pe care o conduce să achiziţioneze acest tip de radar, cel mai probabil cu sprijinul Consiliului Judeţean.

“Avem speranța ca prin utilizarea și de polițiștii suceveni a acestui gen de aparat tip radar, alături de celelalte 10 aparate radar montate pe autospeciale de poliție și alte patru aparate tip piton să ducem la creșterea gradului de siguranță rutieră și la cât mai puțini morți și răniți pe șoselele sucevene,” a declarat Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

În România sunt doar câteva astfel de  radare performante, care pot fi folosite şi pe timp de noapte, dispozitive similare fiind achiziţionate deja de poliţiştii de pe autostrada A3 sau de către cei de la IPJ Ilfov, încă unul fiind dat în comodat la Constanţa.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*