Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

FOTO „Vama 605 ani- Tradiţii şi turism rural”, o manifestare încununată de succes

festivalul hribului (2)

In perioada 20-21 septembrie a avut loc în comuna suceveană Vama manifestarea intitulată  ”Vama 605 ani – Tradiții și turism rural”. Manifestarea a fost organizată de ANT, Consiliul Județean Suceava, Consiliul Local și Primăria din Vama, cu participarea și sprijinul Asociației de Turism Vama Bucovina și Asociației de Turism Casa Europei, precum și a pensiunilor agroturistice din comună. La deschiderea oficială a sărbătorii au ținut să fie alături de vămeni și de turiștii sosiți la sărbătoare parlamentarii Steliana Miron, Nicolai Bereanu și Radu Surugiu, vicepreședintele CJ Suceava, Ilie Niță, dar și reprezentantul ANT, consilieri locali și alți oficiali din zonă.
Primarului comunei, Nicolai Baltag a declarat că marea sărbătoare a vămenilor dorește să evidențieze încă o dată, nu doar pentru oamenii din comună, ci și pentru oaspeții lor, punctele forte ale comunității vămene după 605 ani de existență a localității iar între acestea dezvoltarea spectaculoasă a turismului este probabil cel mai important.
În programul manifestării au fost incluse dansuri și obiceiuri populare etalate pe scenă de formații din Vama, Frumosu, Câmpulung Moldovenesc și Borșa. Au fost organizate și standuri ale meșteșugarilor și comercianților, ca de fiecare dată la astfel de manifestări.
Un element inedit l-a constituit însă prezența, printre ii și sculpturi, a unui colecționar de bancnote din toată lumea, iar localnicilor le-a plăcut ideea de a veni la o sărbătoare de la care pot cumpăra chiar și bani.
Au fost de asemeni organizate expoziții de artă culinară tradițională bucovineană, din care nu au lipsit fructele de pădure și ciupercile, dar și o paradă a portului popular bucovinean.
Costumul popular bucovinean a fost din nou vedeta incontestabilă și în primele ore după deschiderea sărbătorii sute de fotografii cu dansatorii în splendide costume autentice, realizate de participanții la manifestare și de turiști străini, au făcut înconjurul lumii pe rețelele de socializare.
 „Serbăm hribul, dar este și ziua localitãții Vama. Brandul este al Asociației de Turism, dar, desfã șurându-se în toată localitatea, sunt implicați aproape toți locuitorii comunei. Mulțumesc administratorilor de pensiuni pentru implicarea în realizarea acestui festival la care avem oaspeți din țarp și din strãinătate – Germania, Franța, Austria, Festivalul este un îndemn la unitate, înțelegere, omenie”, a declarat primarul Gheorghe Baltag.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*