Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Comisar al secţiei de poliţie Mălini, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

trimisi in judecataComisarul de poliţie al Poliţiei municipiului Fălticeni, George Cătălin Focşineanu, de la Secţia nr.7 de Poliţie Rurală Mălini,  a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru comiterea a trei infracţiuni de abuz în serviciu.

like-facebookPotrivit rechizitoriului procurorilor, pe 16 aprilie 2012, în urma unui apel realizat de Ş.M. la serviciul de urgenŃă 112 prin care a reclamat că el şi G.A. au fost agresaţi, comisarul George Cătălin Focşineanu s-a deplasat la faţa locului în calitate de comisar de poliţie la Secţia de Poliţie Mălini încâlcându-şi cu rea – credinţă atribuţiile de serviciu ca organ de cercetare al poliţiei judiciare, întrucât, fără să existe o sesizare legală conform dispoziţiilor codului de procedură penală şi indicii temeinice cu privire la comiterea infracţiunii de dare/luare de mită, a procedat la controlul corporal, al bagajelor şi al unui autoturism aparţinând echipei care a arbitrat meciului de fotbal dintre Foresta Mălini şi Bucovina Frătăuţii Noi, din Liga a IV – a.

Aspectele constatate au fost consemnate într-un proces – verbal de cercetare la faŃa locului. Înainte, în timpul sau după întocmirea actului procedural, inculpatul nu a sesizat parchetul competent în vederea efectuării de cercetări faţă de vreo persoană sub aspectul comiterii infracţiunii de luare/dare de

mită, faptele acestuia fiind de natură a leza interesele legale ale numiŃilor Ş.M., G.A. şi M.G. ”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

De asemenea, a fost trimis în judecată pădurarul Ionel Ghiţă Nistor de la Ocolul Silvic Mălini, pentru comiterea a două infracţiuni de lovire sau alte violenţe după ce, pe 16 aprilie,  în timpul meciului de fotbal dintre Foresta Mălini şi Bucovina Frătăuţii Noi, din Liga a IV – a  a intrat pe teren, unde l-a lovit pe G.A. – arbitru asistent, iar după terminarea meciului, s-a deplasat la vestiar, unde le-a aplicat mai multe lovituri arbitrilor Ş.M. şi G.A., care au suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 14-16 zile, respectiv

4-5 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Fălticeni.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*