Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Maşina unui cunoscut interlop din Suceava, incendiată în stil mafiot

masina incendiataMaşina unui cunoscut interlop din judeţul Suceava a fost incendiată, în noaptea de joi spre vineri, cu cocktailuri Molotov. Pompierii Detaşamentului din Fălticeni au intervenit cu o autospecială pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit la autoturismul lui Daniel Blanaru, zis „Blană”, care era parcat pe strada Dumbrava Minunată, din municipiul Fălticeni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la sosirea pompierilor militari, maşina ardea violent, în proporţie de 80%, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

like-facebookProprietarul maşinii, Daniel Ştefan Blanaru, şeful bandei de şantajişti şi tâlhari din Fălticeni, a fost condamnat, la începutul acestui an, de Tribunalul Suceava la şapte ani de închisoare alături de alţi complici de-ai săi.

În apropierea maşinii, au fost găsite mai multe borcane sparte care conţineau material textil ce fusese, în prealabil,  îmbibat în combustibil. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Membrii  grupării interlope din municipiul Fălticeni au fost condamnaţi, la începutul lunii ianuarie, la închisoare, în baza unei sentinţe a Tribunalului Suceava. Daniel Ştefan Blanaru, Ciprian Iordache Lupu, Florinel Mantu, Constantin Anghelescu, Daniel Palamaru, Cătălin Iulian Boca, Alin Jilavu şi Marius Subţire au fost găsiţi vinovaţi într-un dosar de constuire de grup infracţional organizat, trafic de persoane sau trafic de minori.

În perioada 2003-2005, pe bază de constrângeri, intimidări şi violenţe asupra unor persoane din Fălticeni, aceştia au pretins şi colectat “taxe de protecţie” şi, folosind aceleaşi metode, au recuperat diferite sume de bani.

Daniel Ştefan Blanaru are de stat şapte ani după gratii, iar Ciprian Iordache Lupu, Florinel Mantu, Constantin Anghelescu, Daniel Palamaru, Cătălin Iulian Boca,  Alin Jilavu şi Marius Subţire câte cinci.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*