Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Şase persoane au murit, iar 15 au fost grav rănite în urma unor accidente în care au fost implicate căruţe

politie caruteÎn perioada 1 ianuarie 2005 – 15 septembrie 2014,la nivelul judeţului Suceava au avut loc 56 de accidente rutiere cu implicarea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală. În urma acestor accidente au decedat 6 persoane. De asemenea, 15 persoane au fost rănite grav şi alte 46 de persoane au suferit leziuni uşoare.

Având în vedere aceste realităţi şi în urma unei analize a cauzelor producerii unor astfel de evenimente, IPJ Suceava şi Romania Children Humanitarian Foundation au iniţiat în anul 2013 un proiect de prevenire a evenimentelor rutiere cu implicarea conducătorilor de atelaje hipo, acesta fiind supus finanţării organizaţiei internaţionale Spana.  Urmare a demersurilor iniţiate, au fost realizate 4500 de plăcuţe reflectorizante, fiind desfăşurate peste 20 de acţiuni de montare a acestora pe atelajele hipo.

În anul 2014 proiectul a continuat, partenerul obţinând în luna septembrie 2014 o nouă finanţare pentru realizarea de plăcuţe reflectorizante.

În data de 18 septembrie poliţiştii de prevenire din cadrul IPJ Suceava, împreună cu reprezentantul RCHF Romania – dl. Brian Douglas au desfăşurat o acţiune de montare a plăcuţelor reflectorizante în localitatea Şcheia, cunoscut fiind faptul că pe raza acestei comune circulă foarte multe atelaje cu tracţiune animală. Au fost montate peste 50 de plăcuţe reflectorizante iar conducătorii atelajelor hipo au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere.

De asemenea, activităţile preventive au fost completate şi prin acţiuni ale poliţiştilor rutieri.

În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală care încalcă legislaţia rutieră în vigoare,  poliţiştii au aplicat 70 de sancţiuni contravenţionale căruţaşilor în cadrul unei acţiuni tematice, valoarea acestora fiind de aproape 20.000 lei.

Spre exemplu, M. Dumitru, de 37 ani, din Păltinoasa a condus atelajul hipo pe DN2E pe raza localităţii Păltinoasa, fără a avea asupra sa cartea de identitate şi nu avea montată plăcuţa cu numărul de înregistrare.

De asemenea, C.George, de 25 ani, din Capu Codrului, a condus atelajul hipo cu tracţiune animală pe DN17 Păltinoasa, având accesul interzis. A fost sancţionat contravenţional.

Sursa: Comunicat IPJ


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*