Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Prinşi în timp ce tăiau ilegal copacii din două păduri din Suceava

hoti-de-lemneDouă păduri de pe raza judeţului Suceava au fost “atacate”, la sfârşitul acestei săptămâni, de hoţii de lemne. În noaptea de vineri spre sâmbătă,  doi tineri de 26 ani și 19 ani, localnici, au tăiat ilegal și sustras din Pădurea Cantonului Silvic ,,Isachea”, trei brazi și cinci molizi.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că cei doi au tăiat ilegal copacii, cu un volum de 7,20 mc și valoare de 1.260 de lei, după care i-au sustras și transportat cu căruțele la banzicul aparținând unui localnic.

Materialul lemnos a fost identificat de poliție și ridicat în vederea confiscării, fiind predat în custodie pădurarului din localitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate faţă de cei doi, pentru comiterea infracțiunilor de ”tăiere fără drept de arbori din pădurea statului” și ”furt de arbori tăiați ilegal din pădurea statului”, urmând să se dispună procedural.

like-facebookTot sâmbătă, pe timpul executării serviciului, poliţiştii Postului de poliție Vatra Moldoviței  au stabilit faptul că, din pădurea ce aparține Primăriei comunei Vatra Moldoviței,  din cadrul Ocolului Silvic Bucovina, un localnic de 43 ani,  taie fără drept  și  sustrage arbori nemarcați.

Cu ocazia deplasării la fața locului,  la capătul drumului forestier, polițiștii au identificat zece piese de buștean din specia rășinoase,  lemn rotund de lucru, precum și pe bărbatul de 43 de ani, care secționa un arbore cu un motoferăstrău și care a afirmat că întreaga cantitate de lemn  îi aparține.

Deoarece acesta nu a putut să justifice proveniența materialului lemnos, poliţiştii s-au  deplasat pe traseu, împreună cu personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Bucovina, ocazie cu care au identificat un utilaj  TAF forestier, condus de un localnic de 32 ani,  care tracta 4 piese de buștean în lungime de 12 m și care a relatat faptul că lemnul îl scoate pentru bărbatul de 43 de ani.

În urma examinării cioatele de la arborii tăiați ilegal, polițiștii au constatat că acestea aveau aplicată o amprentă de ciocan silvic, despre care personalul  silvic prezent la faţa locului a afirmat că nu cunoaşte proveniența, întrucât în locul respectiv nu s-au făcut marcări silvice, fapt pentru care s-a procedat la ridicarea a nouă amprente silvice identificate pe cioate.

Materialul lemnos scos la drumul auto a fost  inventariat de personalul silvic,  rezultând  un volum de 15,46 mc lemn rotund  de  lucru, în valoare de 7.000 lei, care a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie personalului silvic.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate faţă de cei doi bărbați pentru comiterea infracțiunilor de ”tăiere fără drept de arbori” și ”furt de arbori”, urmând să se dispună procedural.

 

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*