Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

FOTO Drapelul naţional înălţat pe Rarău la Festivalul „Comorile muntelui”

comorile munteluiCâteva sute de persoane au urcat, sâmbătă, pe masivul Rarău pentru a fi prezente la serbarea câmpenească organizată de autoritățile județului. Consiliul Judeţean Suceava, împreună cu GAL Bucovina de Munte şi GAL Bazinul Dornelor, în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Turism, au organizat, sâmbătă,  13 septembrie, prima ediţie a Festivalului din zona de munte intitulat „Comorile muntelui”, desfăşurat pe masivul Rarău, în locul denumit „Munceii Rarăului”. Acest eveniment a fost dedicat localnicilor de pe Valea Bistriţei şi Valea Moldovei şi este prilejuit de finalizarea lucrărilor de modernizare a drumului turistic Rarău – Chiril.

like-facebookNu au lipsit la deschiderea oficială care a început cu  înalțarea  pe Rarău  a drapelului  național. Alături de conducere Consiliului Județean s-a aflat prefectul Florin Sinescu, parlamentari PSD, primari din zona de munte și  conducerea ISU. Drapelul a fost arborat de pompierii militari dat fiind că pe 13 septembrie a fost și Ziua Pompierilor. 
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat manifestarea urmăreşte promovarea şi valorificarea atât a resurselor turistice naturale, cât şi a celor antropice, în cadrul acesteia acordându-se o importanţă deosebită elementelor de cultură materială şi spirituală, cu accent pe tradiţiile şi obiceiurile din zona montană a judeţului Suceava. In cadrul evenimentului, pe lângă expoziţiile dedicate obiceiurilor de stână, meşteşugurilor tradiţionale, produselor gastronomice specifice, activităţilor de vânătoare şi pescuit, au fost  organizate şi spectacole de toacă, trâmbiţă şi bucium, de cântece şi dansuri populare ale vetrelor folclorice de pe văile Bistriţei şi Moldovei, concurs de orientare turistică şi foc de tabără. 
Cu ocazia festivalului „Comorile muntelui”, la Munceii Rarăului a fost construită o scenă cu dotări necesare ce va rămâne acolo permanent, la dispoziţia celor care doresc să organizeze evenimente în zonă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*