Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

FOTO Pregătiri pe ultima sută de metri la grădinița ce va fi inaugurată de premierul Victor Ponta

gradinita dumbraveni pregatiri1Pregătiri intense pe ultima sută de metri la grădinița  din comuna suceveană Dumbrăveni, județul Suceava. Imobilul va fi  inaugurat duminică, 14 septembrie, în jurul orei 15.00,  de premierul Victor Ponta.
Sâmbătă, se spăla trotuarul, se așeza mobilierul și se călcau perdelele. Alături de muncitori, femeile de serviciu și educatare se afla și primarul comunei, Ioan Pavăl care supraveghea de aproape buna desfășurare a  lucrărilor. Edilul a și pus mâna pe un recipient cu care se curață  topoganul din curte.
Grădinița la standarde europene a primit la ultima vizită a primului ministru în Dumbrăveni, în  seara zilei de 14 august, adică exact în urmă cu o lună , suma de 1 milion de lei, bani destinați pentru finalizarea lucrărilor imobilului  și dotarea cu  obiecte de mobilier
like-facebookGrădinița se compune din parter și etaj, este spațioasă și oferă cu grad de confort ca și Occident pentru micuți. Imobilul are și mansardă însă interiorul acesteia va fi gata abia anul viitor. Deocamdată, mobilierul  cu care este dotată este cel vechi, dar care arată foarte bine .
Edilul comunei, Ioan  Pavăl, ne- a declarat că nu a avut emoții în ce privește termenul de execuție și finalizare a grădiniței, iar un atu în plus a fost și   vremea   frumoasă care  a permis efectuarea lucrărilor mai ales din curte și parcul de joacă din incintă.
Duminică, 14 septembrie, la Dumbrăveni este așteptat premierul Victor Ponta  care va fi însoțit de vicepremierul Liviu Dragnea. Tot aici,  va fi prezent primarul muncipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, liderul organizației județene a Partidului Liberal Reformator, deputatul Constantin Galan, parlamentari PSD de Suceava, conducerea organizației județene a PSD Suceava în frunte cu președintele Cătălin Nechifor și conducerea Inspectoratului Școlar Suceava.

Premierul  Victor Ponta ne-a ajutat  cu 1 milion de lei și nici nu se punea problema să nu fie gata,mai ales că și vremea a ținut cu noi. A ținut Dumnezeu cu mine și ne-a ajutat mult, mult…Construcția era necesară și benefică pentru copii din Dumbrăveni. Nu am terminat cu milionul acesta tot,mai am mici datorii . În opt luni de zile am ridicat o grădiniță, sigur că inițial al alocat bani de la bugetul local. Însă trebuie apreciat și voluntariatul unor muncitori specializați care ne-au ajutat la demararea construcției, la fundație și ridicarea imbilului  pentru că e destul de greu să ridici ceva fără să ai bani de la început. Așa o grădiniță costă 900.000 de euro dar faptul că a fost zidită de oameni din sat dar meseriași ,  care au muncit voluntar a însemnat mult pentru noi. Asta a însemnat economie. Noi nu am luat în calcul să terminăm   interiorul clădirii la etaj, pe parcursul construcției am regândit și am făcut un etaj ,dar anulviitor  vom termina. Avem la parter exact ce ne trebuia pentru copii întrucât vechea grădinița nu mai prezenta siguranță,find o clădire foarte veche. Aici vor învăța aproape 200 de copii”,  ne-a spus primarul Ioan Pavăl.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*