Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Omul de afaceri austriac Gerald Schweighofer a finanțat construirea unei grădinițe pentru copii în judeţ

geraldOmul de afaceri austriac Gerald Schweighofer a finanțat construirea unei grădinițe pentru copii. 420.000 euro este suma care a fost donată  pentru construcția edificiului. Inaugurarea cu fast la Centrul Maria Ward – Casa Gerald Schweighofer din municipiul Rădăuți a avut loc zilele trecute, iar de la el nu a putut lipsi însuși finanțatorul Gerald Schweighofer. Astfel, copiii care au fost susținuți până în prezent la Centrul de Zi Gepetto din Rădăuţi se mută în casă nouă!
like-facebookGerald Schweighofer  este proprietarul companiei Holzindustrie Schweighofer,o companie in industria lemnului  din Austria. El a deschis prima investiție în Romania  s-a finalizat în 2003 , când a deschis fabrica de cherestea de la Sebes  în urma unei investiții de 100 de milioane de euro, unitatea de producție întinzându-se pe o suprafață de 35 de hectare.
Cinci ani mai târziu a ajuns la final cu o investiție de 115 milioane de euro într-o altă fabrică de cherestea plasată la Radauti . Aceste două fabrici sunt cele mai mari pe care le deține în România.
gradinitaÎn anul 2009 a achiziționat fosta fabrică Ikea de la Siret  Fabrica a fost construită în 1999  de compania Swedwood, deținută de IKEA, in urma unei investiții de 12 milioane euro
În mai 2009  compania a inaugurat cea mai mare centrală de cogenerare pe bază de biomasă  din Romania, tot la Radauti . Centrala are o capacitate totală de 22 MW, din care 17 MW energie termică și 5 MW energie electrică, investiția ridicându-se la 20 de milioane de euro. Omul de afaceri austriac Gerald Schweighofer a ridicat la Radauti un hotel  in  centrul urbei.gradinita2

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*