Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Bătrână înfometată şi bolnavă, care trăia într-o târlă de animale, dusă de poliţişti la spital

O bătrână de 80 de ani a fost găsită de poliţiştii suceveni, în localitatea Stulpicani, trăind în condiţii improprii, fiind înfometată la un bordei, târlă de animale, situat în zona Pârâul Șandrului. Poliţiştii au identificat persoana care o are în îngrijire pe  bătrână, respectiv sora acesteia din comuna Stulpicani, care o îngrijește de aproximativ 14 ani. Împreună cu aceasta, poliţiştii s-au deplasat la târla de animale, situat pe raza localității Stulpicani, în zona Pârâul Șandrului pentru a clarifica situația bătrânei.

Bătrâna a fost identificată într-o anexă a bordeiului, fost grajd de animale, singură, culcată pe un pat improvizat din scândură, trăind în condiții improprii, inumane.

A fost solicitată intervenția unui echipaj medical pentru consultare și acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, care a hotărât preluarea bătrânei și transportarea ei la Spitalul orășenesc Gura Humorului, unde a fost diagnosticată cu : „hipertensiune, artroză, demență ușoară”, aceasta rămânând internată sub observație.

De asemenea, a fost sesizat și Compartimentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei orașului Frasin pentru efectuarea în regim de urgență a unei anchete sociale, în funcție de rezultatul acesteia, urmând a se dispune măsuri legale.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*