Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Un “sat viu bucovinean” va fi amenajat pentru vizitare turistică

Un “sat viu bucovinean” care va putea fi vizitat de turişti va fi amenajat la Horodnic de Sus, în judeţul Suceava, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a menţionat că acesta va face parte dintr-un proiect derulat împreună cu primării din zonă, scrie Gândul.info.

Nechifor a declarat, într-o conferinţă de presă, că în calendarul anual al evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean vor fi înscrise două noi astfel de acţiuni, care se vor desfăşura una pe Masivul Rarău şi una în localitatea Horodnic.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, evenimentul organizat în Masivul Rarău se va numi “Comorile Muntelui”, partener în proiect fiind Autoritatea Naţională de Turism, urmând ca astfel să fie promovată această zonă. Aici va fi finalizat şi drumul care face legătura între Rarău şi Valea Bistriţei şi care va fi numit “Drumul Comorilor”, cu referire la faptul că face legătura cu Pietrele Doamnei.

În a treia săptămână din septembrie, la Horodnic de Sus va avea loc evenimentul “Tradiţii şi legende bucovinene”, urmând ca acolo să fie amenajat “un sat viu bucovinean”.

Nechifor a spus că acest sat viu bucovinean va fi amenajat în decursul anului viitor şi va fi funcţional la a doua ediţie a evenimentului “Tradiţii şi legende bucovinene”, arătând că în această zonă sunt şi multe legende legate de Ştefan cel Mare.

El a menţionat că a fost aleasă comuna Hordonic de Sus pentru amenajarea acestui sat întrucât este centrat pe două grupuri de iniţiativă locală, dispune de două parcele de teren de 11 şi 13 hectare pentru amenajarea atât a satului, cât şi a parcării şi standurilor care vor fi amplasate, dar şi pentru că este pe circuitul turistic care face legătura între Suceviţa, Marginea şi Putna.

“Am dorit să integrăm şi un element unde să se vadă viaţa ţărănească tardiţională”, a spus Nechifor.

Acest sat bucovinean urmează să fie construit pe un platou existent în zonă, unde vor fi montate gospodării tradiţionale din zonă, cu locuinţe şi anexele gospodăreşti, dar şi o biserică din lemn.

“Vom da aceste case să fie locuite de familii, cu titlul gratuit, dar cu condiţia ca regimul de viaţă să fie cel tradiţional”, a mai spus Nechifor, care a menţionat că în contract se va stipula şi că cei care vor locui în acest sat trebuie să poarte doar costum naţional tradiţional local.

Satul va putea fi vizitat pe tot parcursul anului de turişti care vor putea vedea cum este viaţa tradiţională în Bucovina.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*