Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Dramă! O mamă bolnavă de cancer își dorește doar să mai poată munci, de dragul celor 4 copii

O familie din comuna suceveană Breaza trece prin momente cumplite. Floarea Bodnar, de 41 de ani,  și a adus pe lume cinci copii, dintre care doar unul e acum departe, la casa lui. Ceilalți au vârste între 3 și 13 ani.  Deși ar avea dreptul legal la o mică pensie în urma bolii crunte, Floarea n-a reușit să o primească încă, din cauza unui penibil motiv birocratic: prea bolnavă ca să se poată ridica din pat, femeia nu s-a putut prezenta în persoană pentru evaluarea dosarului iar soțul, deși a făcut efortul de a merge tocmai din creierii munților până în capitala județeană a birocrației, peste 100 de kilometri, nu a fost acceptat ca reprezentant.  Singurii bani acum sunt cei proveniți din alocația copiilor.

Femeia și bărbatul ei, Gheorghe, sunt o familie d oameni simpli, care au muncit din greu, cât au putut, pe unde au putut, ca să aibă ce pune copiilor pe masă. În urmă cu două luni, Floarea  a fost diagnosticată cu  cancer la stomac. Acum imobilizată la pat, femeia rămasă cât o umbră povestește ținându-și lacrimile cu greu: ”Eu n-am fost un om bolnăvicios niciodată, am fost activă, mi-a fost drag să muncesc. Mă mai durea uneori stomacul, dar n-am dat mare importanță. Acum două luni am făcut o criză mare și doctorii au crezut întâi că am mațele înnodate și stă să îmi crape stomacul. M-au trimis la Suceava și m-au băgat la urgență în operație. Abia atunci am aflat că era de fapt un cancer. Mi-au scos o mare parte din stomac și acum aștept să fac chimioterapie. A venit totul așa, deodată, ca o lovitură. Analizele au ieșit rău și doctorii cred că boala se întinde. Mă tem de ce o să urmeze… Nu e vorba de mine, dar aș vrea din tot sufletul măcar să mă pot ridica, să mai pot munci pentru copiii mei. Nu mă mai gândesc decât la ei, că sunt încă mititei. Acum sunt neputincioasă cum mă vedeți și trăim cu mila oamenilor buni din sat, dar eu n-am stat niciodată la mila cuiva, am muncit pentru copii și cel mai mult mi-aș dori să pot face asta din nou”…spune femeia.

Femeia trebuie dusă cu targa  pentru evaluarea dosarului

Mama celor patru copii nu se poate duce  singură, pe picioarele ei la evaluarea dosarului de către comisia de specialitate de la nivelul Consiliului Județean ci trebuie dusă cu o mașină în targă.  Ea nu se mai poate ridica din pat și nici  nu mai poate munci iar soțul este cel care stă tot timpul lângă ea, să o ajute.  Femeia nu s-a putut prezenta în persoană pentru evaluarea dosarului iar soțul nu a fost acceptat ca reprezentant. Gheorghe Bodnar susține că în loc să fie ascultat, a fost batjocorit de funcționar: ” Eu m-am dus la Suceava cu actele, dar nevasta bolnavă n-am cum o duce în spate atâta drum. Vedeți că nu suntem avuți, vă spun drept că nu am avut cu ce plăti mașină să o ducă cu targa, ca să o vadă acolo o comisie, personal. Și dacă ați ști ce-au făcut doamnele de acolo cu mine, de îmi venea să ies pe geam de rușine! Acuma mai avem o speranță, că am găsit și acolo pe cineva cu suflet, care ne-a învățat că vinerea au și zi de teren, în județ. Poate își aduc aminte de noi, asta dacă or vrea să vină așa departe, altfel nu avem cum ajunge cu nevasta la ei. Știu că drumul e scump și pentru dumnealor, dar eu mai sper că poate or avea inimă și nu o lasă pe ea baltă… dacă nu, cum o vrea Dumnezeu”.

Primarul comunei, Gheorghe Lesenciuc  a spus că a fost alocat de la administrația locală un ajutor de urgență de 1000 de lei și cu sprijinul oamenilor din comună, care sunt sufletiști și solidari, am adunat strictul necesar, inclusiv alimente, ca să sprijine  familia.  Cei ce doresc să se alăture efortului de susținere a familiei din Breaza au la dispoziție, pentru donații în lei, contul RO07RZBR 0000 0600 1687 5745 iar pentru donații în euro se poate folosi contul RO07RZBR 0000 0600 1687 5746, cod SWIFT RZBRROBU, conturi deschise pe numele Bodnar Gheorghe.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*